Care Inn

Nieuwe hoofdcoach voor rugbyjeugd Oisterwijk Oysters


De Technische Commissie en het bestuur zijn verheugd de benoeming aan te kondigen van Johan Hartwigsen als hoofdcoach voor de jeugd met ingang van het seizoen 2024-2025.

Johan is voor de meesten binnen de club en in Nederland geen onbekende meer. Hij kwam in de zomer van 2019 naar Nederland vanuit zijn thuisland Zuid-Afrika om hier (samen met zijn vrouw Mieke en inmiddels ook zoontje Odin) zijn carrière als Rugby Coach te vervolgen. Johan had al een knappe staat van dienst opgebouwd in Zuid-Afrika, in Nederland heeft hij die lijn van ontwikkeling doorgezet. Johan heeft de afgelopen jaren al een stevige vinger in de pap gehad bij de TBM en senioren. Met succes ook want vanuit de Nederlandse Rugbybond werd hij aangesteld als Defence and Forwards Coach voor NL U/18 in 2022 en nam daarmee deel aan het prestigieuze Europese kampioenschap in Tiblisi, Georgië. Afgelopen seizoen was Johan verbonden aan NL U/17 en had met dat team onder andere een succesvolle tour naar Wales.

Afgelopen seizoen vervulde Johan de rol van Director of Rugby en ondersteunde hij vanuit zijn rol de trainers en coaches van de senioren en CJC. Vanwege de voortijdige breuk met de eerder dat seizoen aangestelde hoofdcoach, Arno Mansveld heeft Johan vanaf eind januari noodgedwongen opnieuw de rol van hoofdtrainer opgepakt. Johan beschikt over alle relevante kwalificaties en diploma’s inclusief World Rugby Level 3 Coaching. Met Johan op de positie van hoofdcoach jeugd verwacht de club een stevige kwalitatieve en kwantitatieve impuls te kunnen geven aan de ontwikkeling van onze jeugdteams. Zijn kennis, ervaring, overtuiging en enthousiasme zijn alvast hele goede kernkwaliteiten om de volgende belangrijke stappen in de ontwikkeling van rugby in Oisterwijk en omgeving vorm te geven.

Lees verder onder de foto

Trainersstaf Senioren 2024 (Bron: Oysters.nl)

Trainersstaf Senioren
De trainersstaf voor de senioren is voor het seizoen 2024-2025 op orde. Het bestuur en de technische commissie stellen de trainers, daar waar nodig graag even voor.

De Technische Commissie en het bestuur zijn verheugd de benoeming aan te kondigen van Daniel Geurs als de nieuwe hoofdtrainer voor onze seniorenteams. Daniel brengt een schat aan ervaring mee en heeft een bewezen staat van dienst in zowel Rugby League als Rugby Union, en heeft een illustere spelerscarrière achter de rug in onder andere Australië, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Ook buiten het veld heeft Daniel blijk gegeven van zijn leiderschapskwaliteiten als General Manager voor zowel de Western Sydney Two Blues als de Penrith Emus. Hij heeft ook met succes deelgenomen aan verschillende sportgerelateerde commerciële ondernemingen.

De coaching filosofie van Daniel is gebaseerd op de principes van trots, vastberadenheid, toewijding, een nuchtere houding (geen ruimte voor ego’s) en het bevorderen van de familie omgeving. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat zijn filosofie, zijn aanpak en uitgebreide ervaring van grote waarde zullen zijn voor onze club. Wij heten Daniel van harte welkom bij de Oisterwijk Oysters-familie. Hij zal naar verwachting 26 juni aankomen in Oisterwijk. Wij kijken uit naar een spannend en succesvol seizoen onder zijn leiding.’

Zowel Rik van Balkom als Joost Dooijenburgh zullen Daniel gaan assisteren. ‘Wij denken dat we hiermee een mooie invulling geven voor onze trainer-coaching staff.’