Care Inn

Open Dag Zorg Tuin de Es Haaren


Op zaterdag 1 juni van 10 tot 16 uur bent u van harte welkom voor de open dag bij Zorg Tuin de Es, Eind 19c in Haaren.

Een tuinderij met zorg…

In een relaxte sfeer ontvangen zij graag mensen met interesse in de zorg. Proef van het lekkers recht van het land, geniet van de groene ruimte op de schitterende tuinderij. Doelgroepen van Zorgtuinderij de Es in Haaren zijn mensen met beginnende dementie, mensen met een psychiatrische aandoening en mensen die tijdelijk niet kunnen werken in een regulier setting.

Lekker buiten zijn
Op zaterdag 1 juni stellen vele zorgboerderijen in heel Nederland hun erf open tijdens de Open dag van de Zorglandbouw. Zorgboeren aangesloten bij de Federatie Landbouw en Zorg werken met het Kwaliteitskader voor de zorglandbouw én hebben allemaal een keurmerk. In het kwaliteitskader zijn de kernwaarden van de zorglandbouw vastgelegd, zoals: Ik word gezien en gehoord, Ik beweeg veel, Er is ruimte en ik kan veel buiten zijn of Ik kan kiezen uit nuttig werk. Ze vallen allemaal onder de kernwoorden Samen, Buiten en Gewoon. Op zorgboerderijen staan deze kernwaarden voor de deelnemers centraal. De persoonlijke aandacht, het buiten zijn en de levendigheid van de tuinderij zorgen dat mensen zich verbonden en waardig voelen, wat voor heel veel deelnemers fijn en helend is.