Care Inn

Nemelaer Haaren moet het afleggen tegen Orion


Los van de intenties is het Nemelaer niet gelukt een resultaat te halen bij Orion in Nijmegen.

Nemelaer Haaren ging het veld op met goede intenties.

Ondanks de goede tegenstander werden een aantal grote kansen gecreëerd die helaas niet werden verzilverd. Het gaat erom spannen of Nemelaer op de laatste speeldag thuis tegen kampioen Goes rechtstreekse degradatie kan voorkomen.

Na het aftastende begin komen de gasten door een cadeautje op voorsprong. Een voorzet kan niet goed worden weggewerkt en belandt voor de voeten van Noud Jilsen die direct scoort. 1-0(9). Nemelaer moet weer in de achtervolging. Grote kansen voor Geert vd Ven, Giel vd Ven en Joeri Vugts worden helaas niet tot doelpunt gepromoveerd. Na een uur spelen loopt de gastheer verder uit. Sam Huismans kan een uitbraak simpel binnen tikken. 2-0(60). Met Bart van Esch en Bas Vugts als debutanten in de 4e divisie Nemelaer is niet echt bij machte om Orion onder druk te krijgen. Een kwartier voor het einde valt de genadeslag. Nu is het Sid Hermens die relatief eenvoudig kan afronden. 3-0(74). Joeri krijgt nog een grote mogelijkheid om de eer te redden maar ziet zijn vallend schot naast het doel verdwijnen. Door de uitslagen op de andere velden moet Nemelaer nog vol aan de bak om rechtstreekse degradatie uit de 4e divisie te voorkomen. Kampioen Goes komt a.s. zaterdag om 18:00 op bezoek en Nemelaer heeft nog een punt nodig of is afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd van concurrent SC Kruisland – Halsteren.

Achilles Veen, Dongen en Halsteren gaan de nacompetitie in voor promotie naar de 3e divisie en Unitas’30 kan zich naast Nemelaer of toch Kruisland opmaken voor de nacompetitie voor handhaving in de 4e divisie.