uitgelicht

Kunt u mij de weg naar Oisterwijk vertellen meneer?


Ook de Duitse chauffeur die geen Nederlandse routebeschrijving kan lezen, heeft zijn weg gevonden…

Waren er eerder deze week klachten over het busvervoer door NS met verschil in vertrektijden en tot driemaal toe wegblijvende bus; nu komen er zelfs voorzichtig de eerste complimenten binnen. Met hier en daar wat hulp van passagiers en buurtbewoners, vinden ook de buitenlandse chauffeurs hun weg van en naar station Oisterwijk.

Zo werd in Heukelom door een chauffeur de weg gevraagd naar Oisterwijk, en kwam een Duitse buschauffeur in Boxtel er achter dat de weg naar Oisterwijk lastig te vinden is als je geen Nederlands kan lezen, en van NS wel een Nederlandse routebeschrijving hebt ontvangen.

Reizigers op station Oisterwijk (Foto ter illustratie: LOVO).

Vanwege werkzaamheden op station Tilburg rijden er vanaf afgelopen maandag tot en met maandag 13 mei geen treinen van en naar Tilburg. Er worden bussen ingezet vanaf onder andere station Oisterwijk. Volgens de NS geeft dit tot 30 minuten vertraging. De spoorwegorganisatie geeft het advies kort voor vertrek de reisplanner in de gaten te houden. Ook voor de buschauffeurs zijn er aanwijzingen; zo wordt op straat de route van Oisterwijk naar Tilburg en ook de juiste weg richting Den Bosch met extra bebording aangegeven.

Maandag ging dat bij meerdere reizigers goed mis, maar  nu lijkt het dat er gewenning is, en aanwijzingen zijn geweest dat er verbetering is; en dat mag ook vermeld worden.

 

Het traject dat 3 weken is gesloten en waarvoor bussen worden ingezet (Bron: NS.nl)