uitgelicht

Henriëtte Pijnenburg is beste broodbakker van Oisterwijk (+ Video)


Wie is de beste broodbakker van Oisterwijk? Voor het voorjaar van 2024 is die weer bekend!

Wie is de beste broodbakker van Oisterwijk? Een spannend moment… (Foto; Joost van den Berg)

Afgelopen woensdag 17 april streden bijna 20 deelnemers bij De Kerkhovense Molen om deze titel. De opdracht was deze keer het bakken van een gistbrood van een mengsel van natuurtarwevolkorenmeel en tarwebloem. De opgave voor dit jaar was voor de meeste bakkers te doen. De gemiddelde prestatie lag hoger dan in de vorige editie.

De juryleden, Ad Boogers, Leen Lagerwerf en Wouter Smetsers waren zeer te spreken over de geleverde prestaties. De winnares voor dit jaar was Henriëtte Pijnenburg met een score van 90%, een hele mooie prestatie. Walter Broos eindigde op de 2e plaats en Ellen Eumelen werd 3e.

De organisatie had aan de deelnemers gevraagd om een ruime beschrijving te maken van hun werkwijze, waardoor de jury behalve een oordeel ook een goede feedback kon geven. Na de prijsuitreiking ontstond een levende discussie tussen de deelnemers onderling maar ook met de juryleden. Ervaringen werden uitgewisseld en ook de juryleden werden uitgebreid om hulp gevraagd.

Het was een heel gezellige sfeer en iedereen ging met een zeer positief gevoel huiswaarts.