ondernemers

Letters voor het leven in Bibliotheek Oisterwijk


De expositie ‘Letters voor het leven’ geeft aandacht aan de leesvaardigheid van kinderen en jongeren.

Letters voor het leven – te zien in Bibliotheek Oisterwijk

Met deze rondreizende expositie wordt aandacht gevraagd voor het belang van lezen. Het is een campagne van leesoffensief Brabant om de huidige en nieuwe generatie goed voor te bereiden op de toekomst door te investeren in leesvaardigheid en leesplezier. De expositie bestaat uit tien portretten van Brabantse kinderen bij wie het belang van lezen letterlijk op het lijf geschreven staat.

Audiotour
Aan de expositie in de Bibliotheek Oisterwijk is een audiotour gekoppeld waarin informatieve- en ervaringsverhalen te beluisteren zijn met je mobiele telefoon. In de audiofragmenten zijn leuke opdrachten (ook voor kinderen!) opgenomen om te spelen met taal in de Bibliotheek. Tevens wordt er door lees- en media consulenten op de scholen in de gemeente Oisterwijk aandacht besteed aan deze expositie. Ook Taalhuis Oisterwijk is bij de expositie betrokken en er is aandacht voor meertaligheid.

Je kunt deze expositie gratis bekijken en beluisteren in de Bibliotheek Oisterwijk van 19 maart t/m 11 april tijdens de openingstijden van Tiliander.