uitgelicht

Gemeente Oisterwijk: Leerlingen Tovervogel planten 30 bomen tijdens Boomfeestdag


​Leerlingen van basisschool de Tovervogel plantten vandaag 30 bomen langs de Laarakkerweg in Oisterwijk. Idverde NL, B-team Oisterwijk en de gemeente sloegen de handen ineen om Nationale Boomfeestdag te vieren.

Groenere toekomst

Boomfeestdag in Oisterwijk.

De nieuwe bomen zorgen voor een groene omgeving rondom enkele wadi’s (opvangplekken voor hemelwater) langs de Laarakkerweg in Oisterwijk. Dit ligt vlakbij het voormalige kantoor van Idverde Advies. De leerlingen hebben ook deelgenomen aan workshops, waarin zij leerden over het leven van bijen (door bijenhoudersvereniging Haaren), bodemdiertjes (door IVN natuureducatie) en bomen (door B-team Oisterwijk). Het belang van groenbehoud werd besproken net als de vraag hoe je zelf een actieve bijdrage kunt leveren aan het verrijken van je leefomgeving.

Betrokkenheid is belangrijk

Wethouder Anne Christien Spekle en Marc Bolier (CEO Idverde NL) waren bij de feestelijke opening. Zij zijn enthousiast over de samenwerking. Wethouder Anne Christien Spekle: “De Nationale Boomfeestdag biedt een geweldige kans voor gemeenschappen om samen te komen en zich in te zetten voor een groenere toekomst. Door gezamenlijk bomen te planten, dragen we niet alleen bij aan een beter milieu, maar creëren we ook een betrokkenheid bij natuurbehoud die essentieel is voor de volgende generaties.”

Marc Bolier, CEO van idverde NL, voegt hieraan toe: “Als toonaangevend bedrijf op het gebied van groenontwikkeling en -onderhoud, zijn we verheugd om deel uit te maken van deze viering. Wij dagen iedereen uit om op eigen wijze te werken aan groenere oplossingen voor een betere wereld. Samen met gemeente Oisterwijk, B-Team Oisterwijk en basisschool De Tovervogel kunnen we een tastbaar verschil maken.”
Bron: Gemeente Oisterwijk ​

Meer politiek- en gemeentenieuws

Bovenstaande bericht is door de gemeente geplaatst op hun website. Oisterwijk Nieuws verspreid deze berichten automatisch, om u op de hoogte te houden van gemeentelijke persberichten.

Meer politiek- en gemeentenieuws leest u in het thema Gemeente (klik!)