uitgelicht

Broodbakwedstrijd bij de Kerkhovense Molen in Oisterwijk


Bij De Kerkhovense Molen gaat men weer een broodbakwedstrijd organiseren.

De bekendmaking van de winnaar bij de vorige editie.

Voor deze gelegenheid is de opdracht om een brood te bakken met gist. Aan de deelnemers wordt een mix van natuurtarwevolkorenmeel en natuurtarwebloem beschikbaar gesteld. (verhouding 60/40) De wedstrijd wordt georganiseerd op woensdag 17 april 2024.

Op de website van de Molen (www.kerkhovensemolen.nl) en in de Molen zijn inschrijfformulieren beschikbaar. U krijgt een bevestiging van uw inschrijving met de vermelding wanneer u meel/bloem, gist en verdere instructie kunt ophalen bij de Molen. Het aantal deelnemers is beperkt ( 25 bakkers) omdat de jury de bakproducten wat uitgebreider wil beoordelen en mensen achteraf tips wil geven om tot een nog beter product te komen.

Broden kunnen in de loop van de middag (17 april) worden ingeleverd en worden aansluitend beoordeeld door een deskundige jury met in de avond de bekendmaking van de resultaten. Dus meld u snel aan.