uitgelicht

Partij PRO vraagt zich af: is 30 meter altijd 30 meter?


Hoeveel is dertig meter eigenlijk? Het antwoord lijkt vrij simpel: dertig stappen, een flinke tuin of een brede parkeerplaats. Dus waarom deze vraag? Nou, op twee plekken in Oisterwijk wordt verschillend over die dertig meter gedacht. Bij de Bosrand in Oisterwijk, waar grote villa’s gebouwd worden, komt geen pad binnen die dertig meter, ook al was dat afgesproken. Bij het project Beekdal in Haaren maken de bewoners zich juist zorgen over een voorstel om een wandelpad aan te leggen dat wél binnen dertig meter van hun woning komt. Blijkbaar is dertig meter te dicht bij villa’s maar ver genoeg weg voor gezinswoningen.

Mocht u de situatie niet kennen; in Haaren wil het college een nieuw pad achter de woningen in het plan Beekdal maken, in eerste instantie zonder overleg met de bewoners. En langs de Bosrand in Oisterwijk moet achter de nieuwbouw een openbaar pad komen, zoals contractueel is vastgelegd tussen de gemeente en de bewoners. Dat pad is er gekomen; direct langs de Stroom. Het waterschap heeft dat pad nu gesloten: het is te gevaarlijk geworden vanwege de gaten die de bevers daar graven.

Dat pad kan eenvoudig verlegd worden naar binnen dertig meter van de woningen in de Bosrand. Wij verwachten dus dat het college de gemaakte afspraken handhaaft en het pad naar de afgesproken plek laat verleggen. Helaas doet het college niets, het is van mening dat daar geen nieuw pad hoeft te komen.

Gelijke monniken, gelijke kappen? Dat lijkt ons twijfelachtig. Waarom wil het college wel een pad binnen dertig meter van woningen in het plan Beekdal, maar komt het de afspraken betreffende een pad binnen dertig meter van de woningen in de Bosrand niet na? Hebben bewoners van villa’s andere rechten dan bewoners van gezinswoningen? Lijkt ons niet. Het college moet zich nog eens goed achter de oren krabben.

Wij roepen het college daarom op: kom de afspraken na en realiseer dat openbare pad langs de Stroom. Dan weet iedere Oisterwijker dat dertig meter voor iedereen ook dertig meter is.

Vragen? Reacties? fractie@pro-oisterwijk.nl

Jean Coumans
Namens fractie PRO Oisterwijk

 

Het bericht PRO vraagt zich af: is 30 meter altijd 30 meter? verscheen eerst op PRO Oisterwijk.

Meer politiek- en gemeentenieuws

Bovenstaande bericht is door de politieke partij geplaatst op hun website. Oisterwijk Nieuws verspreid deze berichten automatisch, om u op de hoogte te houden van hun politieke standpunten. Alle partijen die hieraan meewerken worden getoond.

Meer politiek- en gemeentenieuws leest u in het thema Gemeente (klik!)