uitgelicht

Optochten in Oisterwijk, Moergestel en Haaren


Leuk om te zien, ook voor de niet carnavalsvierders, zijn de jaarlijkse optochten met carnaval. Jong en oud trekt in een kleurrijk lint door het centrum of wijk, van in ons geval het Haarense Strûivendûrp, het Moergestelse Pierewaaiersrijk en het Oisterwijkse Döllekesgat.

Mini Uitvinders van De Vonder Moergestel (Foto: Carien van de Pas).

We zetten ze voor u op een rij:

Kinderoptochten

Om te beginnen is er op vrijdag 9 februari om 10.45 uur een kinderoptocht in de wijk Pannenschuur, vanaf het schoolgebouw aan het plein. Kinderopvang Humankind en ’t Boemeltje sluiten aan bij de leerlingen van de Groene Parel om samen een mooie optocht te maken. Iedereen is van harte welkom, leuk als u komt kijken! Bekijk hier de route.

Voor de jongste jeugd is er op zaterdag om 12.00 uur vanaf het Lindeplein in Oisterwijk de Wieltjesoptocht. Om 11.11 uur kan je verzamelen met je fiets, poppenwagen, step, bolderkar etc. in Tiliander. Binnen helpen vrijwilligers je graag nog mee om deze te versieren; de ballonnen, lintjes en vlaggetjes staan klaar. Ook iets lekkers om de optocht goed te kunnen starten. Lees er hier meer over!

Haaren

Zaterdag 10 februari om 13.00 uur start de optocht in het Strûivendûrp. Het thema dit jaar is: Strûivendûrp de wereld rond. En dat kan bijvoorbeeld in je blote kont! Prins Wèner XXIII ging alvast kijken in China, India, Egypte, Italië, Frankrijk en België, en in de optocht zien we daar vast en zeker meer van terug.

 

Zie jij er ook zo uit? Dan maak je kans op prijzen!

Moergestel

Zondag 11 februari om 12.45 is de eer aan de deelnemers van Pierewaaiersrijk om te starten met hun kleurrijke slinger door het dorp. Alle inwoners zoeken een plekje op het plein, of iets rustiger langs omliggende straten.

Oisterwijk

In Döllekesgat start de optocht iets later, om 14.11, zodat de deelnemers uit Moergestel nog kunnen aansluiten. De stoet gaat van kerk tot kerk, en in het centrum is dan vanaf 11.00 uur al van alles te beleven, zoals bijvoorbeeld het 33-jarige bestaan van De Krieltjes. De jeugd maakt kans op prijzen voor wie het mooist verkleed is (klik), en de prijsuitreiking met muziek is op het Döllekesplein, waar vanaf 16.00 uur optredens plaatsvinden.

Heukelom

De Rommelpotters uit Heukelom hebben geen eigen optocht, maar gaan wel ieder jaar vol enthousiasme naar de optochten van de omliggende dorpen. En vaak vallen ze in de prijzen, vanwege hun enorme inzet en opvallende verschijning.

Veel plezier, en geniet hier van nog veel meer carnaval (klik).