Care Inn

Inwoner treft gewonde asielzoeker aan in tuin (Update)


Afgelopen nacht rond half 4 ’s nachts heeft er volgens omwonenden een gewelddadig conflict voorgedaan tussen een Syrische man en drie andere mannen op het AZC in Oisterwijk.

Een politieheli scant de omgeving af met gevoelige camera apparatuur (Foto ter illustratie: Toby de Kort).

De Syrische man is gevlucht en werd na het incident door een buurtbewoner aangetroffen in zijn tuin. ‘Vanochtend ontdekte ik hem in een staat van paniek en heb onmiddellijk de politie gebeld, die kwam snel ter plaatse en heeft de zaak in behandeling heeft genomen.’

Afgelopen nacht is er rond dit tijdstip ook een politiehelikopter boven het gebied geconstateerd. Dit zou volgens de politie zijn vanwege een vermissing; vermoedelijk gaat dat om dezelfde persoon.
Update

Volgens de politie was er in de nacht een melding van een vechtpartij. Bij aankomst waren er mogelijk twee minderjarigen vermist, die mogelijk gewond zouden zijn. Daarop is de  politiehelikopter gaan vliegen. De politieheli heeft niemand aangetroffen en ook in de omgeving heeft de politie niemand aangetroffen.

Voor nader onderzoek zijn op locatie goederen in beslag genomen. ‘Tot op heden wil er niemand aangifte doen en hebben wij verder geen opsporingsindicatie.’

De vermiste man die in de tuin werd aangetroffen is aangehouden als verdachte voor verder onderzoek en verhoor, zodat mogelijk meer duidelijk wordt over dit incident. Zijn rol in dit hele verhaal wordt onderzocht.

Lees ook: Verdachte AZC bewoner steekincident overgeplaatst naar andere locatie