uitgelicht

Er komt wat heldere lucht boven bouw Hotel Bent


Het gebrek aan een stikstofvergunning én bezwaarmakende omgeving; Karin Bruers, cabaretière  en eigenaresse van het nieuw te bouwen Hotel Bent kampt al enige tijd met tegenslagen. Maar er is een opening tussen de donkere wolken.

Het oude en nieuwe ontwerp voor Hotel Bent.

Eerder schreven we al over de problemen met Provincie Brabant, vanwege een ontbrekende vergunning vanwege (enige) uitstoot van stikstof bij de bouw van het hotel. Na afgelopen jaar wat ‘heen en weer’ tussen eigenaresse en provincie, en tot tweemaal toe een bouwstop, kwam er dan toch een mogelijkheid die bouwstop met nadere onderbouwing op te heffen (klik).

Daarnaast waren er bezwaren van de buurt; met name van de buren.  Op advies van de rechter, is er een gesprek geweest met de buren, en zijn beide partijen volgens Bruers tot elkaar gekomen. Volgens het Brabants Dagblad was het gesprek ook voor Monique Meurs (de buren) positief.

Bruers heeft in het ontwerp van haar hotel enkele aanpassingen gedaan om de buren tegemoet te komen. Enkele onderdelen vervallen, de indeling is anders en het restaurant wordt kleiner. Wel komen er enkele hotelkamers bij.

De vraag is nog of de aangepaste plannen kunnen rekenen op een definitieve vergunning, en of er geen bezwaren meer komen, immers moeten ook deze nieuwe plannen door ‘de molen’. Berichtgeving over dit hotel wordt vast en zeker vervolgd…