uitgelicht

Nemelaer Haaren haalt bij Wittenhorst gelijkspel


Wederom neemt Nemelaer in de eerste helft afstand van zijn tegenstander. Helaas ziet het Wittenhorst alsnog langszij komen maar trekt het uiteindelijk wel een punt over de streep.

Wittenhorst – Nemelaer werd 2-2.

Wittenhorst uit Horst bivakkeert nipt boven de degradatiestreep en Nemelaer staat op een plek op de ranglijst waar het zsm weg wil zien te komen. In Haaren behaalde Nemelaer de 1e overwinning in de 4e divisie binnen door met veel moeite met 3-2 van Wittenhorst te winnen. De aftastende beginfase kenmerkte zich door weinig kansen. Een gevaarlijke voorzet van Jasper van Venrooij kon net niet worden binnen geschoten en een paar mogelijkheden van de gastheer werden niet echt gevaarlijk.

Beide teams speelde met veel inzet en strijd. Nemelaer krijgt de hulp van Wittenhorst om de score te openen. Giel van de Ven wordt knap vrijgespeeld en de voorzet van Giel wordt, onder druk, door Jenniskens hard achter de eigen doelman gewerkt. 0-1(25). Kort na de openingstreffer weet Wittenhorst een goede kans niet tot doelpunt te promoveren. Uit een schitterend aanval van Nemelaer wordt kort voor de pauze de score verdubbeld. Uit een perfecte assist van Giel knalt Joeri Vugts op volle snelheid vanaf 16 mtr hard binnen. 0-2(45).

Na de pauze voert Wittenhorst de druk op. Uit een vrije trap wordt de aansluitingstreffer gescoord. V. Kuijck knalt de bal om de muur in het doel. 1-2(50). Iets later ontstaat de gelijkmaker. Een voorzet kan niet goed genoeg worden weggewerkt en voorbij de tweede paal knalt Daan Verlijsdonk diagonaal binnen. 2-2(59). De thuisploeg blijft de druk opvoeren en is ook af en toe dreigend. Nemelaer blijft echter nu wel overeind en kort voor het einde krijgt Joeri nog een onverwachte grote kans als hij een meter voor de doelman de bal op miraculeuze wijze van een verdediger ontvangt. De doelman vangt zijn inzet. Uiteindelijk moeten beide teams tevreden zijn met de puntendeling.

Na de carnaval kan Nemelaer de borst natmaken als UDI’19 op bezoek komt.