ondernemers

Carnavalsoptocht in Oisterwijks Döllekesgat


De jaarlijkse carnavalszondag in Döllekesgat belooft weer een bonte dag te worden met vele acts en muziek in én rondom de optocht.

We mogen een ludieke opwarmingsact van De Kloontjes op het parcours verwachten, terwijl om 14.11 uur de deelnemers van de optocht vertrekken bij de Petruskerk. Voorafgaand, om 11.00 uur, kun je de Döllekesmis in de Joanneskerk bijwonen en vanaf datzelfde tijdstip trappen De Krieltjes af met het vieren van hun 33-jarige bestaan in La Belle.

Evenals vorig jaar gaat de optocht in een rechte lijn van Petruskerk naar Joanneskerk (dus niet via de Poststeeg en Blokshekken). Opstellen gebeurt in de Van Kemenadelaan en de optocht gaat via de Kerkstraat en Dorpstraat naar De Lind. De prijsuitreiking is op het Döllekesplein, waar vanaf 16.00 uur optredens plaatsvinden. De prijzen worden uitgereikt even nadat de laatste deelnemer de optocht heeft uitgelopen en de jury bij elkaar is gekomen.

We kunnen alvast bevestigen dat alle doorgewinterde clubs dit jaar weer van de partij zullen zijn. Maar er is altijd ruimte voor meer en nieuwe deelnemers! Ga je toch gezamenlijk verkleed of heb je twee rechter handen, denk er dan eens over na om mee te doen. Of leuk het dorp op met een onvergetelijk bouwsel of spetterende act. Inschrijven kan nog tot en met zondag 28 januari (en dan heb je nog een goeie twee weken voor de voorbereidingen). Hierna zal de optochtcommissie de opstelling bepalen en zo snel mogelijk publiceren.

Inschrijven kan voor de categorieën klein, middel, groot, jeugd, muziek en reclame. Anders dan in andere dorpen kan elk van deze groepen gebruik maken van een (gemotoriseerd) voertuig. Klik hier voor meer informatie en het inschrijfformulier. Voor onderweg op de wagen is het goed te weten wat er mag (klik) en voor nog meer carnavalsnieuws kan je hier terecht.

Alaaf en geniet!