ondernemers

Zelf je auto onderhouden doe je zo *


Je auto is meer dan gewoon een voertuig; het is een metgezel die je van A naar B brengt. Het is dus niet meer dan normaal dat je er goed voor wilt zorgen. Maar je hoeft niet per se een auto-expert te zijn om je auto in topvorm te houden. Hier zijn enkele handige tips voor onderhoud die je gemakkelijk zelf kan uitvoeren.

 

 

  1. Een oogje op de olie

Laten we eerlijk zijn, motorolie is het draaiende rad van je auto. Het zorgt ervoor dat alle bewegende delen van de motor soepel blijven werken. Dus, als je zelf aan de slag wilt met auto-onderhoud, moet je weten hoe je de motorolie controleert en ververst.

Stap één is de juiste motorolie kopen. Raadpleeg je autohandboek om te ontdekken welk type olie het beste is voor jouw voertuig. En vergeet niet om ook een nieuw oliefilter aan te schaffen. Het verversen van de motorolie is een klus die je kunt doen zonder dat je een expert hoeft te zijn. Zorg ervoor dat je auto op een vlakke ondergrond staat, laat de oude olie eruit lopen, vervang het oliefilter en vul het systeem bij met de nieuwe olie. Het is als een frisse adem voor je auto.

  1. Een opgeruimde motorruimte

Je motorruimte is als het hart van je auto, en een opgeruimde motorruimte kan wonderen verrichten voor de prestaties van je voertuig. Hier komt de stekkerdoos om de hoek kijken. Een stroomstekkerdoos in je motorruimte is een eenvoudige, maar effectieve manier om al je elektrische componenten georganiseerd te houden. Gebruik het om draden en kabels netjes op hun plaats te houden, zodat ze niet rondslingeren en in de war raken.

Wat je zelf kan doen aan onderhoud van je auto (bron: Pexels.com)

Een geordende motorruimte zorgt niet alleen voor een betere toegankelijkheid tot noodzakelijke onderdelen, maar het maakt ook dat je auto er netter uitziet. En dat is belangrijk, want een opgeruimde motorruimte kan problemen voorkomen en de levensduur van je auto verlengen.

  1. Wassen en waxen

Je auto wassen en in de wax zetten is als een verjongingskuur voor je voertuig. Het geeft niet alleen een glanzende, als-nieuwe uitstraling, maar beschermt ook de lak tegen de elementen en corrosie. Begin met het grondig wassen van je auto. Gebruik de juiste autoshampoo en een zachte spons om vuil en vlekken te verwijderen. Vergeet niet om ook de wielen en banden schoon te maken. Als je auto schoon en droog is, breng dan een hoogwaardige autowax aan. Dit vormt als het ware een beschermende laag die vuil en regen afstoot, en je auto langer glanzend houdt.

Je auto onderhouden hoeft niet moeilijk te zijn, en met deze tips kun je het grootste deel van het werk zelf doen!

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer