ondernemers

Wethouder zegt toe Zonnepanelen wijkgebouw Waterhoef zijn onderweg


Het bestuur van de Stichting de Waterhoef, de draaiende kracht achter het wijkgebeuren in het wijkgebouw, sprak eind november hun teleurstelling uit richting het college (burgemeester en wethouders).

 

Wijkgebouw De Waterhoef

De stichting had reeds vanaf mei 2022 geld voor zonnepanelen, maar ondervonden bij de gemeente – eigenaar van het gebouw – een trage afhandeling. Zorgen waren er, dat de toezegging van dit bedrag een uiterste geldigheidsdatum heeft van 30 december aanstaande.

De stichting had een donatie ontvangen van 7.500 euro voor nieuwe zonnepanelen. Een duurzaam gebaar en het bespaart bovendien ook kosten op de energierekening van de wijkorganisatie. In januari werd een handtekening geplaatst onder een overeenkomst met de gemeente, om de zonnepanelen te realiseren. Meerdere malen werd er contact opgenomen, maar tot op dat moment zonder resultaat. Daarop stelde het bestuur het college in gebreke (klik).

Donderdagavond heeft wethouder Anne Cristien Spekle in reactie op vragen van partij Algemeen Belang toegezegd dat ‘het rond is, de zonnepanelen zijn besteld’.