ondernemers

Overal in Europa kosteloos bellen? Dit zijn 4 manieren hoe je dat kan regelen *


Wanneer je op reis gaat is er niets vervelender om geen verbinding te hebben met het thuisfront. Tegenwoordig is het voor veel mensen vanzelfsprekend om overal in Europa bereikbaar te zijn en sturen zij onbeperkt foto’s vanuit het buitenland. Het is namelijk steeds gemakkelijker om kosteloos te bellen en te internetten binnen Europa. In dit artikel bespreken we vier manieren waarop je ervoor kunt zorgen dat je overal in Europa zonder extra kosten kunt bellen en internetten.

 

Gebruikmaken van de Europese Roaming Regelgeving

Sinds juni 2017 is de Europese Roamingverordening van kracht, waardoor de extra kosten voor bellen, sms’en en internetten binnen de Europese Unie zijn afgeschaft. Dit betekent dat wanneer je je binnen de EU bevindt, je gebruik kunt maken van je eigen nationale tarieven. Het maakt niet uit of je in Frankrijk, Duitsland of Spanje bent; je betaalt dezelfde kosten als wanneer je in je eigen land zou bellen.

Het is echter belangrijk om te weten dat deze regelgeving alleen geldt voor EU-landen. Als je naar een niet-EU-land reist, kunnen er nog steeds extra kosten in rekening worden gebracht. Zorg er dus voor dat je op de hoogte bent van de specifieke regels en tarieven van je provider voordat je naar een niet-EU-land reist.

Kies voor een mobiele provider met gunstige Europese tarieven

Niet alle mobiele providers bieden dezelfde tarieven voor bellen in het buitenland. Het loont de moeite om te onderzoeken welke providers gunstige tarieven hanteren voor roaming binnen Europa. Sommige providers bieden zelfs speciale abonnementen aan die gericht zijn op internationaal gebruik, waarbij je tegen lagere tarieven kunt bellen in verschillende Europese landen.

Vergelijk de tarieven en voorwaarden van verschillende providers voordat je een keuze maakt. Houd daarbij rekening met zowel de kosten voor bellen als voor dataverbruik, vooral als je regelmatig gebruikmaakt van mobiel internet.

Mobiel bellen in Europa, bijvoorbeeld op vakantie… (Bron: Pexels.com)

Maak gebruik van internet bellen via apps

Een populaire manier om kosteloos te bellen, zelfs internationaal, is het gebruik van internet bellen via apps. Verschillende applicaties stellen gebruikers in staat om gratis met elkaar te communiceren via een internetverbinding. Zolang je toegang hebt tot wifi of een mobiele dataverbinding van Youfone, kun je gesprekken voeren zonder extra kosten.

Het enige wat je nodig hebt, is de app installeren op je smartphone en ervoor zorgen dat de persoon waarmee je wilt bellen, dezelfde app ook geïnstalleerd heeft. Dit is een handige en voordelige oplossing, vooral als je regelmatig internationale gesprekken voert.

Overweeg een lokale simkaart

Als je voor een langere periode in het buitenland verblijft, kan het overwegen van een lokale sim only kaart een slimme zet zijn. Door een goedkoop sim only abonnement van een lokale provider te gebruiken, profiteer je van de lokale tarieven en kun je vaak goedkoper bellen dan met je eigen simkaart. Zorg er wel voor dat je smartphone simlockvrij is, zodat je probleemloos een lokale simkaart kunt gebruiken.

Het nadeel van deze methode is dat je een nieuw telefoonnummer krijgt, wat onhandig kan zijn als je bereikbaar wilt blijven op je eigen nummer. Echter, als kostenbesparing je prioriteit is, kan het gebruik van een lokale simkaart een effectieve oplossing zijn.

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer