ondernemers

Scooterrijder aangereden op N65 bij Oisterwijk – Udenhout (Update)


Maandagavond omstreeks 22.00 uur heeft er een aanrijding plaats gevonden tussen een automobilist en een jongen op een scooter op de kruising N65 Pannenschuurlaan/Kreitenmolenstraat.

De auto had flinke schade van de klap (Foto: Toby de Kort).

Volgens getuigen reed een automobilist – komende vanuit de richting Den Bosch – de jongen op zijn scooter met volle vaart aan. Er waren veel getuigen die bij de Mac Donalds aanwezig waren. De auto verloor vele brokstukken en kwam honderden meters verderop in de berm langs de N65 terecht.

Omstanders schoten de jongeman te hulp in afwachting van de hulpdiensten. Politie, ambulance en rijkswaterstaat kwamen met spoed ter plaatse. De scooter bestuurder is met onbekende verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. De automobilist is niet gewond geraakt. Er ontstond een flinke ravage.

Team verkeer van de politie kwam ter plaatse. Een rijstrook van de N65 werd afgesloten. De politie onderzoekt de zaak.

Update dinsdag 11.00 uur: Positieve alcoholtest

Aanvullende informatie van politie:

De bestuurder van de scooter betrof een 17-jarige jongen uit Berkel-Enschot. De bestuurder van de auto betrof een 20-jarige man uit Berkel-Enschot. Hij moest blazen. Die test wees uit dat hij mogelijk onder invloed van alcohol was. Verdere uitspraken daarover doet de politie niet, omdat dit onderdeel uitmaakt van het politie onderzoek.

Update dinsdag 13.00 uur: Bestuurder niet dronken

De bestuurder heeft aan onze redactie verklaard dat er geen sprake was van alcohol gebruik; hetgeen uit latere tests ook zou blijken. Hij verklaarde tevens niet door rood te zijn gereden. Er zou volgens hem net voor de aanrijding een ambulance het kruispunt op zijn gereden, waardoor vermoedelijk verwarring is ontstaan in de verkeerssituatie en de scooterrijder door hem over het hoofd is gezien.

Deze laatste verklaring is volgens de politie achteraf bezien inderdaad juist; de politie biedt excuus aan voor de eerdere onjuiste informatie (klik).

 

De scooter werd aangereden op het kruispunt van de N65 (Foto: Toby de Kort).