ondernemers

Nieuwe inrichting van je kantoor? Bekijk hier de tips *


Een goed ontworpen en ingericht kantoor kan een grote impact hebben op de productiviteit en het welzijn van je werknemers.

Het creëren van een comfortabele en functionele werkomgeving kan er immers voor zorgen dat je werknemers gemotiveerd en geïnspireerd blijven. Ben je op zoek naar tips voor een nieuwe inrichting van je kantoor? Lees dan snel verder!

1. Begin met een analyse

Voordat je begint met het herinrichten van je kantoor, is het belangrijk om een grondige analyse te maken van de behoeften en wensen van je werknemers. Houd rekening met de verschillende functies en taken die worden uitgevoerd in het kantoor. Bepaal welke ruimtes nodig zijn, denk aan vergaderruimtes, concentratieruimtes en sociale ruimtes. Door deze analyse te maken, kun je een interieurontwerp kantoor creëren dat optimaal aansluit bij de behoeften van je werknemers.

2. Kies voor een ergonomische inrichting

Een zogenoemde ergonomische kantoorinrichting is van belang voor het welzijn van je werknemers. Zorg ervoor dat de bureaustoelen verstelbaar zijn en goede ondersteuning bieden aan de rug en nek. Investeer ook in verstelbare bureaus, zodat werknemers kunnen afwisselen tussen zittend en staand werken. Daarnaast is het belangrijk om genoeg ruimte te bieden voor het plaatsen van computerschermen op ooghoogte, om zo nek- en oogklachten te voorkomen.

3. Creëer een inspirerende werkomgeving

Een inspirerende werkomgeving kan de creativiteit en productiviteit van je werknemers stimuleren. Kies voor kleuren en materialen die passen bij de identiteit en waarden van je bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen voor een rustige en ontspannen sfeer. Daarnaast kunnen kunstwerken en planten zorgen voor een inspirerende en levendige omgeving.

Wat is een goede kantoorinrichting? (Bron: Unsplash.com)

4. Maak gebruik van natuurlijk licht

Natuurlijk licht heeft vele voordelen voor een kantooromgeving. Het zorgt niet alleen voor een aangename en energieke sfeer, maar het kan ook de productiviteit en het welzijn van je werknemers verbeteren. Zorg ervoor dat er voldoende ramen zijn en maak gebruik van glazen wanden om het natuurlijke licht door het hele kantoor te laten stromen. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor goede verlichting, zodat werknemers ook tijdens donkere dagen voldoende licht hebben om goed te kunnen werken.

5. Vergeet de akoestiek niet

Een goede akoestiek is essentieel voor een productieve werkomgeving. Voorkom geluidsproblemen door gebruik te maken van zogenoemde akoestische panelen, vloerbedekking en meubels die geluid absorberen. Daarnaast is het raadzaam om na te denken over de plaatsing van vergaderruimtes en concentratieruimtes, zodat er voldoende privacy en rust is voor belangrijke taken en gesprekken.

6. Zorg voor voldoende opbergruimte

Een opgeruimd kantoor zorgt voor een opgeruimde geest. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte, zodat werknemers hun spullen gemakkelijk kunnen opbergen en hun werkplek georganiseerd kunnen houden. Kies voor slimme opbergoplossingen, denk aan ladeblokken onder bureaus en kasten met verstelbare planken.

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer