uitgelicht

De kosten van het transport van een zeecontainer *


Vandaag de dag is vrijwel alles mogelijk, de wereld is dichterbij dan ooit. Maar dat werkt natuurlijk niet zonder een goed transportsysteem.

 

Als het gaat om het verhuizen of transporteren van grote voorwerpen of grote hoeveelheden, zijn zeecontainers veruit de beste manier van transport. Transport via zeecontainer geeft je de mogelijkheid om je producten over grote afstanden te vervoeren. Als je bijvoorbeeld gaat verhuizen naar een ander land, is een zeecontainer de beste, veiligste en voordeligste optie. Voordat je je spullen kunt vervoeren met een zeecontainer wil je natuurlijk wel weten met welke kosten je rekening moet houden. Wil je weten wat container verschepen tarieven zijn? Dat is precies wat je in deze blog kunt vinden.

De containerkosten

De eerste stap in het vervoeren van je spullen met een zeecontainer is natuurlijk het kopen of het huren van een zeecontainer. Deze kosten kunnen sterk verschillen. Dit hangt af van het soort container, de inhoud van de container en de conditie ervan. Nieuwe containers zijn natuurlijk een stuk duurder dan gebruikte. Wil je niet gelijk een grote investering maken? Kies er dan voor om een container te huren. Dit kun je bijvoorbeeld doen als je bedrijf nog in de beginfase zit en je eens wilt testen met exporteren. Niet op zoek naar een container om te verzenden? Een opslagcontainer is wat jij nodig hebt! Bescherm je mooie spullen tegen invloeden van buitenaf.

Zeecontainers per trein (Foto: Joris van der Pijll)

De grootste zeecontainer transportkosten hebben we gehad. De volgende kosten zullen minder hoog zijn, maar zeker niet minder belangrijk. Je zending passeert diverse plekken, landen en grenzen tijdens de reis naar de uiteindelijke bestemming. Hier komt de container ook langs een aantal douanes, hier komen invoerheffingen, belastingen en administratiekosten. Het is belangrijk om deze kosten mee te nemen in je berekening. Wat betreft verzekeringen is het heel verstandig om je zending goed te verzekeren. Er zijn heel veel mensen gemoeid met zo’n zending en het kan zijn dat er een fout wordt gemaakt. Met de juiste verzekering weet je in ieder geval zeker dat je geen onnodige risico’s loopt.

 

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer