uitgelicht

12-jarige Sophie uit Moergestel maakt kans de Nieuwe Vincent te worden


Op zondag 17 december maakt wethouder Marcelle Hendrickx bekend wie in De Nieuwe Vincent van 2023 wordt!

De vijftien deelnemers, waaronder Sophie uit Moergestel, middenvoor (Foto: Maria van der Heyden).

Sophie Berkien is 12 jaar en woont in Moergestel. Een paar maanden geleden is zij samen met veertien anderen uit tachtig deelnemers van Vincents Tekenlokaal geselecteerd voor De Nieuwe Vincent. Een project voor jongeren tussen de 11-15 jaar. Zaterdag is de expositie en wordt de winnaar bekend gemaakt.

De deelnemers zijn ruim een half jaar ondergedompeld in een traject met workshops, masterclasses en excursies. Dit om hun ontwikkeling te stimuleren, een signatuur te ontdekken en een portfolio verder op te bouwen. We zijn super trots op alle deelnemers! Er is zo hard gewerkt en er zijn zulke mooie ontwikkelingen zichtbaar. Daarom een groot compliment & applaus voor: Abigail, Amelia, Cebrian, Dieck, Efsa, Elise, Frédérique, Jasmijn, Kik, Lili, Maas, Samuel, Sanne, Sophie en Veerle Roos,’ aldus de organisatie.

Wie de expositie wil zien is van harte welkom bij het Kunstpodium T,Noordstraat 105 in Tilburg, op 20 t/m 23 december, 27 t/m 30 december, 3 t/m 6 januari (alle dagen 13.00 tot 17.00 uur). Toegang is gratis.