uitgelicht

Succesvol weekend voor schaatsclub De Vennen Moergestel

Het weekend van 9 en 10 december was voor de wedstrijdschaatsers van De Vennen weer bijzonder succesvol. Karlijn Schellekens en Thomas van Berkel plaatsten zich voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap Allround voor Junioren-A en Maartje van Dijck veroverde de bronzen medaille tijdens het Zuid-Nederlands Marathonkampioenschap voor meisjes Junioren-C. Daarnaast werden er tijdens de wedstrijd op zondag 10 december in Tilburg prima tijden gereden.

Karlijn Schellekens en Thomas van Berkel waren op basis van hun eerder dit seizoen geleverde prestaties uitgenodigd voor deelname aan de landelijke kwalificatiewedstrijd voor het Nederlands Allroundkampioenschap voor Junioren-A. In een tweedaags toernooi op de halfopen ijsbaan in Alkmaar streden 21 meisjes en 24 jongens onder zware omstandigheden om de laatste startbewijzen voor dit kampioenschap. Met 43.60 op de 500 meter, 2:12.85 op de 1500 meter en 4:42.11 op de 3000 meter werd Karlijn vijfde in het eindklassement. Voor Thomas was er zelfs een derde plaats in het eindklassement dankzij zijn 39.73 op de 500 meter, 1:55.08 op de 1500 meter en 4:10.04 op de 3000 meter. Deze klasseringen waren voor zowel Karlijn als Thomas ruimschoots voldoende om zich te kwalificeren voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap dat op 13 en 14 januari in Heerenveen zal worden gehouden.

Karlijn Schellekens en Thomas van Berkel mogen naar het Nederlands Kampioenschap

Op zaterdag 9 december werd in Breda het Zuid-Nederlands Marathonkampioenschap voor Pupillen en Junioren-C gehouden. Maartje van Dijck vertegenwoordigde hier Schaatsclub De Vennen in de categorie meisjes Junioren-C. Vlak voor het ingaan van de laatste van de twaalf ronden reageerde Maartje net iets te laat op een demarrage van Amanda van Vugt uit Giessen en Amina Dillmann uit Kerkrade. Hierdoor moest zij voluit in de achtervolging en kwam zij op de finish anderhalve meter tekort om zich te kunnen mengen in de sprint om de eerste plaats. De derde plaats leverde Maartje bij de huldiging de bronzen medaille op voor haar toch al rijk gevulde prijzenkast. Haar broer Tom nam later op de avond deel aan de zevende wedstrijd van de Zuid-Nederlandse Marathoncompetitie. In de wedstrijd over zestig ronden behaalde Tom de negende plaats in de categorie Senioren-C1.

Een dag later waren Maartje en Tom weer succesvol. Tijdens de wedstrijd in Tilburg op zondagavond 10 december verbeterde Maartje met 50.62 op de 500 meter en 1:11.90 op de 700 meter twee persoonlijke records (PR’s). Voor Tom was er met 42.07 op de 500 meter ook weer een mooi PR en op de 1500 meter bleef hij met 2:12.12 maar net boven zijn beste tijd. Gerard Adolfse reed 52.08 op de 500 meter en 2:35.91 op de 1500 meter. Teun van der Linden liet op de 5000 meter zien dat hij een echte specialist op de lange afstanden is. Hij reed de eerste volle ronde in 35.72 en slaagde erin om in de elf daarop volgende ronden zijn rondetijd steeds een beetje af te bouwen. Na zijn laatste ronde in 34.33 stond er een prachtige eindtijd van 7:21.37 op het scorebord. Teun lijkt daarmee de ideale kandidaat om op 3 maart het al bijna 29 jaar oude clubrecord op de 10000 meter van Richard Bruurs (tijd 16:55.91) aan te vallen.