uitgelicht

Weer verliest Gemeente Oisterwijk zaak bij de rechter


Nu 2000 euro betalen, en als jullie na twee weken nog geen antwoord geven, kost het 100 euro per dag.

Dat is kort samengevat wat de rechter aan Gemeente Oisterwijk heeft opgedragen. Alleen maar omdat gemeente te lang wacht met een besluit nemen. En dat hebben we het laatste jaar vaker gehoord van rechters; het college (burgemeester en wethouders) van Oisterwijk laat besluiten te lang in een la liggen.

In dit geval gaat het om een besluit op een door een inwoner ingediende schadeclaim. De schade zelf is niet behandeld, dat moet het college doen.

Eisers hebben hun aanvraag nu twee jaar geleden ingediend op 18 november 2021 en het college heeft de aanvraag op 19 november 2021 ontvangen. Het college moet binnen 48 weken beslissen op de aanvraag. Het college had dus een jaar terug, uiterlijk op 21 oktober 2022 moeten beslissen. Eisers hebben het college op 9 augustus 2023 in gebreke gesteld. Opnieuw geen reactie.

En ook de rechtbank kreeg geen reactie van de gemeente. Op 5 en 22 september werd aan de gemeente om stukken en een verweer gevraagd; niet ontvangen.

Gemeente Oisterwijk moet alsnog een besluit nemen en dit aan de eiser kenbaar maken. Die kan daarna in bezwaar of alsnog naar de rechter, mocht dit besluit niet komen of niet naar tevredenheid zijn.

Waarom verliest Gemeente Oisterwijk zoveel rechtszaken? Klik en lees meer!