ondernemers

Tips voor een gezonde leefstijl *


Wat de reden is waarom je maar al te graag wilt werken aan een gezonde levensstijl, kan enorm verschillend zijn.

Misschien heb je een zittend beroep en komt er daarom langzaam maar zeker achter dat je meer energie moet verbruiken op een dag. Je bent onlangs moeder of vader geworden en wilt daarom een gezonde levensstijl snel weer oppakken. Of je hebt een tijdje niet kunnen sporten vanwege een blessure en gaat daar maar al te graag mee aan de slag. Maar wat is een gezonde leefstijl? En hoe ga je daar het beste mee aan de slag? We vertellen het je in dit blog.

Breng als eerste het voedingspatroon goed in kaart

Een gezonde levensstijl begint met de juiste soort voeding. Dit is dan ook meteen een van de beste tips voor een gezonde leefstijl. Check dus altijd als eerste hoe dit patroon er op dit moment precies uitziet. Ontbijt je voldoende? Drink je genoeg water? En hoe zien jouw tussendoortjes er precies uit? Door daar een keer kritisch naar te kijken, kom je er misschien al erg snel achter dat daar het nodige in kan worden veranderd. En dat kan al een wereld van verschil maken als je na een paar maanden een keer op de weegschaal kijkt.

Zorg voor een gezonde leefstijl (Bron: Pexels.com)

Doe je op dit moment al aan voldoende beweging?

Een gezonde leefstijl en voeding gaan natuurlijk hand in hand samen. Maar denk ook eens aan een goede balans tussen een gezonde leefstijl en bewegen. Over het algemeen wordt er geadviseerd om iedere dag minstens 30 minuten te bewegen. Maar dit kun je ook verder uitbreiden met slechts een paar kleine aanpassingen. Laat de auto vaker staan en ga in plaats daarvan met de fiets naar het station. Of wandel voor een kleine boodschap naar de supermarkt.

Maak het verantwoord bewegen net even wat makkelijker en breng een bezoek aan een sportschool

En merk je dat je eigenlijk wel een stok achter de deur kunt gebruiken? Dan is het bezoeken van een sportschool Ridderkerk zeker geen verkeerd idee. Door gebruik te maken van personal fitness, ga je erg bewust aan de slag met de door jou gestelde doelstellingen. En door zowel de juiste voeding als genoeg beweging perfect met elkaar te balanceren, kom je er misschien al erg snel achter dat je snel progressie boekt. Til je op korte termijn een gezonde levensstijl al een keer naar een hoger niveau?

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer