Care Inn

Inbrekers gaan niet naar de intocht van Sinterklaas


Gaat u naar de intocht van de Sint kijken? Pas dan op voor inbrekers! Die gaan meestal niet voor een handje pepernoten, maar voor de inhoud van uw kasten…

De politie vraagt alert te zijn voor uzelf en uw buren:

Binnenkort komt Sinterklaas weer naar ons land. Ga je naar de intocht van Sinterklaas, of misschien een weekendje weg of iets anders? Licht de buren in, zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden. Inbrekers grijpen de donkere herfst- en wintermaanden aan om vaker hun slag te slaan. In het donker zijn zij minder zichtbaar en kunnen zij makkelijker hun gang gaan. Maar ook de middaguren zijn favoriet bij inbrekers. Dus wees alert, want de gelegenheid maakt de dief! Op de website www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/woninginbraak vind je filmpjes die je op weg helpen om inbraak te voorkomen. Hieronder vind je nog meer tips.

Tips voor bewoners

  • Doe alsof je thuis bent, ongeacht of je een paar uur of een paar dagen of weken weggaat. Laat koffiekopjes staan, zorg voor een bewoonde indruk door automatische verlichting.
  • Sluit ramen en deuren en doe alles op slot. Vergeet het tuinhek en de schuur niet. Ook als je alleen even boodschappen gaat doen of de hond uit gaat laten.
  • Laat sleutels nooit aan de binnenkant van de deur zitten en hang er geen adreslabel aan.
  • Leg waardevolle spullen uit het zicht.
  • Heeft u struiken rond je huis, zorg dan dat die gesnoeid zijn.
  • Zorg dat er geen ladders, containers of andere spullen in je tuin zijn die een inbreker kan gebruiken.
  • Start een buurtpreventiegroep in jouw buurt, bijvoorbeeld via Whatsapp.
  • Zorg voor goed hang-en-sluitwerk. Kijk hiervoor op Politiekeurmerk.nl. Verschillende inboedelverzekeringen geven korting als je huis PKVW-gecertificeerd is. Hier staan uitgebreide preventietips voor bewoners.

112, daar vang je boeven mee!

112 is niet alleen voor gevallen van leven en dood, maar ook om criminelen op heterdaad te arresteren. Ziet u iets verdachts in uw omgeving? Een vreemde auto, vreemde personen of een andere situatie die u niet vertrouwt? Noteer dan zoveel mogelijk details (kentekens en signalementen) en bel direct de politie op 112. Dan komt de politie met grote spoed naar de plek des onheils en is de kans groter dat agenten de verdachte nog vinden.

Kaartverkoop

Sinterklaas en ook zijn Pieten verkopen geen kaartjes aan de deur. Er is wel een collecte in Oisterwijk door de vrijwilligers, maar de kaartjes zijn gratis! Ben ook daarop alert.