uitgelicht

Oisterwijkse Oysters zoeken hulp

De Oysters zoeken hulp, daarover onderaan dit bericht een oproep, nu eerst de speelresultaten van afgelopen week:

Niet het beste Oysters weekend
In nagenoeg alle wedstrijden die afgelopen weekend gespeeld zijn was de algemene deler: voorstaan bij rust en alsnog verliezen. De Cubs (die oefenden tegen HRC) en Oysters III onttrokken zich aan de malaise. Zij wisten niet alleen bij Half Time maar ook na bij Full Time aan de goeie kant van de score te blijven. De rest van onze teams wisten de zege helaas niet thuis te brengen. Was het dan slecht? Allesbehalve! De junioren hadden een hele grote voorsprong tegen Breda (24-6) maar verspeelden die toch nog. Chapeau voor de vechtlust van de West Brabanders maar dit potje had in handen van de Oysters moeten blijven. Eindstand 24-29.

De Colts speelden volgens velen hun beste rugby van het seizoen. Het was hard en fysiek maar de jongens van Logan en Joris gaven geen krimp tegen het sterke Haarlem. De eindstand van 10-21 was dan ook een beetje geflatteerd.

Vervolgens trad Oysters 1 tot aan de tanden gewapend aan tegen de Dukes en de snelle agressieve start leek lang genoeg te zijn. Tot ver in de tweede helft leidde het team van de Oysters. Toch ging Dukes met de overwinning aan de haal. Niet in de laatste plaats door een actie van ex-Oyster Wynand Breytenbach. Dat maakte het chagrijn dubbel zo groot. Eindstand 20-32

Op zondag trad ut Vijfde aan tegen URC II en ondanks een totaal overwicht van Oysters 5, die de hele tweede helft wilden doordrukken aan Utrechtse kant, viel het dubbeltje de andere kant op. Eindstand werd uiteindelijk 13-20.

Gelukkig was er Oysters III dat in een tweeledig duel met Obelix Nijmegen II (hun eerste team nam het op tegen Oysters II) sterker was. Gelukkig was er versterking vanuit alle teams die zondag op de mat verschenen. Doordat de tegenstander net wat minder fit was en de koppen bij het derde team allemaal bij de les waren werd de overwinning volledig terecht binnengehaald. Gelukkig maar want dat temperde het Nijmeegse feest enigszins. Eindstand 53-14.

Want de Nijmegenaren konden feesten na de pot tegen Oysters II. Gelijkspel is het zelden in het rugbyspel. Maar het zou wel de juiste uitslag geweest zijn in de wedstrijd tussen het tweede en de NSRV Obelix 1. Gestuurd door veteraan/trainer Machiel van Kolk, wisten de Nijmegenaren slim op voorsprong te komen, maar de status quo die volgde was ongeëvenaard. Als de groundsmen van de gemeente iets moeten verzorgen deze week is het wel het gebied tussen de twee 10 meter lijnen. Want daar speelde nagenoeg de hele wedstrijd zich af. Dat de overwinning mee ging met Obelix was zuur maar past wel in het beeld van afgelopen weekend. Eindstand 7-10

Junioren laten het glippen
Door Tobias van Geloven: Dit weekend hebben wij tegen Breda Junioren gespeeld. Het was een ontzettend spannende wedstrijd en er werden veel tries gescoord door beide partijen. Vanaf de kick-off was het meteen aan bij de Oysters en we stonden al gauw voor en het ging fantastisch. Iedereen deed zijn taak en het verliep heel vlot, tot Lars uitviel met een blessure. Het spel werd een beetje rommelig, waardoor we een try tegen kregen. In de eerste helft stonden wij met 24-5 voor en het ging heel goed. Tobias had 2 tries gescoord en hij hoefde er nog maar 1 te scoren en dan zou onze trainer Pim stoppen met roken(zij hadden een belofte gemaakt).

Toen de 2e helft startte was ons spel heel rommelig en stonden we heel snel achter. Halverwege de 2e helft herpakte wij onszelf wel en begonnen sterk aan te vallen, maar Breda was sterker in de verdediging waardoor het moeilijk was er doorheen te breken. Dit lukte op een gegeven moment wel, maar we kwamen er maar niet aan toe om een try te maken. Met de laatste actie zaten wij op de 5 meter lijn van Breda toen wij een penalty kregen.

Deze wilden we te snel nemen waardoor de bal per ongeluk naar voren viel. Er werd gefloten en dat betekende einde wedstrijd. Iedereen baalde, maar ik was eigenlijk heel tevreden over wat wij deze wedstrijd hadden bereikt. We stonden op degraderen en moesten tegen de nummer 2 uit de competitie en we hebben echt alles gegeven en als het dan zo eindigt, na zo’n mooie wedstrijd, dan kan ik alleen maar trots zijn.

Dingen die goed gingen: Wij hebben iedere wedstrijd tot nu toe het probleem gehad dat onze speler niet shiften over het veld, maar deze wedstrijd hebben wij eigenlijk heel de tijd breed gestaan. Wel een verbeterpunt was dat de voorwaartsen heel vaak met z’n allen achter de ruk stonden waardoor Breda er vaak doorheen kon breken.

Tips aan de coaches: Ik heb geen tips aan de coaches. Ik vind dat ze ons fantastisch hadden gecoacht. Aan het begin toen we met zijn allen in de kleedkamer stonden gaf Pim een hele motiverende speech waardoor iedereen in de wedstrijd focus kwam. Tijdens de wedstrijd gaven de coaches heel de tijd goed commentaar en moedigden zij ons aan. Alleen zouden we dus moeten werken aan dat vaak iedereen achter de ruk staat.

Ik vond het dus tot nu toe de beste wedstrijd die wij hebben gespeeld en ik vind dat we onszelf fantastisch hebben herpakt en dat alle spelers hard hebben gewerkt en ook sportief waren naar de tegenstander.

Goeie oefenronde Cubs

Mooie oefenronde voor de Cubs (Bron: Oysters.nl)

Door Luuk Oldenkotte: De eerste helft ging goed voor de Oysters. We waren sterker in de scrums en waren goed bij de rugs. Daardoor maakten we drie tries en 3 conversies en dus stonden de Oysters de eerste helft voor met 21-0. Vanaf de tweede helft deden Huub en Wietse mee bij HRC om de wedstrijd eerlijker te maken. De tweede helft kwam HRC goed terug met 2 tries en 1 conversie maar wij gaven niet op en maakten nog 4 tries en 3 keer een conversie. De laatste kwam twee keer op de lat maar helaas niet door de palen en de eindstand was dan 45-12 voor de Oysters.