uitgelicht

Alle info over Sinterklaas aankomst in Haaren


Sinterklaas is al druk bezig met alle voorbereidingen en hij komt zeker ook naar Haaren!

Het paard van Sinterklaas kreeg vorig jaar heel veel wortels (Foto: Michelle Bosmans)

Zaterdag 18 november komt hij tussen 15.30 en 20.30 uur voor een bezoek naar Haaren om samen met alle kinderen een onvergetelijk sinterklaasfeest te vieren. ‘Het wordt dit jaar vast weer een wonderlijk feest op zaterdag in de namiddag en avond.’

Zaterdag 18 november 2023 is het zover, dan komen Sinterklaas en de Pieten in Nederland aan en is ook het Haarense Sinterklaasfeest. Sinterklaas heeft vorig jaar een geweldige tijd gehad in Kasteel Nemerlaer en daarom mogen de kinderen uit Haaren tot en met groep 5 van de basisschool ook dit jaar weer op audiëntie komen bij de Sint en samen met de Pieten feesten op het Kasteelplein.

Inschrijven
Je kunt nog inschrijven t/m 10 november via sinterklaashaaren.nl. Alle kinderen uit Haaren (t/m groep 5), die zich vooraf hebben ingeschreven, mogen zich op 18 november melden bij het centrale aanmeldpunt aan het begin van de Kasteellaan. Hier ontvang je je toegangsbewijs voor het sinterklaasfeest op het Kasteelplein.

Kasteellaan
Hoewel het kasteelplein exclusief toegankelijk is voor kinderen t/m groep 5, kunnen oudere broers en zussen, opa’s, oma’s en/of andere familieleden gezellig mee genieten in de bijzonder verlichte kasteellaan. Laat je onderweg in de Kasteellaan verrassen door sinterklaasliedjes, muziek, licht en spektakel van en door de Pieten! De kasteellaan is geopend tussen 16:30 en 21:00.

Wandel-editie
De Kasteellaan is dit jaar vrij toegankelijk voor toeschouwers en in tegenstelling tot afgelopen jaren rijden er geen ‘treintjes’. Denken jullie bij deze wandel-editie aan een eigen bolderkar, draagzak of stevige wandelwagen voor de kleine kinderen.

Kasteelplein
Bij het Kasteelplein zijn de kinderen (t/m groep 5) genodigd die zich vooraf hebben ingeschreven. Je tijdslot van een half uur (tussen 17:00 en 20:30) ontvang je per mail  in de week voorafgaand aan het sinterklaasfeest. Na een ludiek bezoek met o.a. de audiëntie bij de Sint, gaan jullie wandelend retour door de Kasteellaan en zit het Sinterklaasfeest er weer op. Voor de kinderen is er op het Kasteelplein gratis ranja en uiteraard zijn er pepernoten. Ook glutenvrije Piet is present. Ouders kunnen voor een drankje (tegen betaling) terecht bij de 12 Trappisten op het Kasteelplein.

Kleding
Sinterklaas zou het heel leuk vinden als jullie jezelf mooi verkleden en helemaal leuk zou het zijn als je ook lichtjes aan je outfit toevoegt, zodat het een feestelijk verlichte tour gaat worden. Het sinterklaasfeest vindt volledig buiten plaats, dus kleed je lekker warm aan.

Parkeren en routing
Kom a.u.b. zoveel mogelijk op de fiets. Fietsen kun je stallen bij het parkeerterrein van de familie Vugts. Ook auto’s moeten hier parkeren. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op en parkeer alleen op het aangegeven parkeerterrein. Het is niet de bedoeling dat er geparkeerd wordt bij Herberg van Boxtel, Pannenkoekenhuis Belveren of in/bij de Kasteellaan.

Brillen-mysterie / vlogpiet
Na het wortel-mysterie van vorig jaar, lijkt het erop dat er nu iets geks aan de hand is met een of andere PIETENBRIL?! Hoe dat precies zit? Volg vlogpiet vanaf 8 November via sinterklaashaaren.nl/vlogpiet

Wil je goed op de hoogte blijven, houd dan de insta en Facebookpagina Sinterklaas Haaren in de gaten. Voor vragen kun je een e-mail sturen naar sinterklaashaaren@gmail.com

De Sint, Vlogpiet en het sinterklaascomité wensen je veel voorpret en hebben nu al zin in deze fantastische avond. Tot dan!

Volg alle leuke Sinterklaas berichtjes via onze themapagina ‘Sinterklaas‘.