uitgelicht

Geslaagde vakantieweek met Parelfair Oisterwijk


In de week van 23 tot en met 28 oktober heeft Parelfair Oisterwijk voor de eerste maal een vakantieweek georganiseerd in Hotel Dennenheul te Ermelo. Op maandag vertrokken per bus 30 gasten ondersteund door 11 vrijwilligers naar deze locatie. We hebben genoten van een ontspannen week  in een mooie omgeving. De gasten die zelf zonder hulp niet meer op vakantie kunnen, zijn er eens lekker tussenuit geweest.

Samen knutselen tijdens vakantieweek met Parelfair Oisterwijk.

Hotel Dennenheul is ingericht voor mensen met (lichamelijke) beperkingen en er zijn hulpmiddelen aanwezig. Het bood de juiste faciliteiten en we hebben ook genoten van het ontbijt, lunch en heerlijke diner. De vrijwilligers van Parelfair hebben gezorgd voor de noodzakelijke zorg, natje en droogje, en vervoer tijdens de uitstapjes. Wat was het genieten bij Boer Gijs, het Dolfinarium en het Oude Ambachten en Speelgoed museum. Ook hebben enkele gasten deelgenomen aan een door de vrijwilligers uitgezette autoroute over de Veluwe. We hebben veel lol gehad met de muziekbingo, de filmavond en bingo. Maar sommige gasten keken liever naar het voetbal, speelden een spelletje, knutselden wat of gewoon lekker kletsen met elkaar, onder het motto “niets moet alles mag”. De week is afgesloten met een afscheidsdiner met een muzikale bijdrage van Len Copal en Dore van Deijck. Op zaterdag keerden we met de bus weer huiswaarts.

Met dank aan sponsoren en deze enthousiaste vrijwilligers.

We kijken terug op een geslaagde vakantieweek, lief en leed is gedeeld met elkaar en de gasten konden eens uit de dagelijkse sleur ontsnappen. Ook voor de partners van enkele deelnemers, die al dan niet deelnamen, was het mogelijk om eens een week niet te worden belast met hun mantelzorg taken. Enkele reacties van de gasten: “Ik vind het geweldig de uitstapjes, het eten en verzorging alles, petje af voor de vrijwilligers”. “ik vond het dolfijnenpark leuk”. “Ik raad iedereen aan om met jullie op vakantie te gaan. Ik geniet overal van .Jullie zijn allemaal hartstikke lief en jullie doen alles voor ons”. Mooie reacties op het doel waarvoor Parelfair Oisterwijk is opgericht, om met wat extra zorg het leven wat mooier te maken.

Parelfair Oisterwijk hoopt de komende jaren meer vakantieweken en uitstapjes te organiseren maar dat is niet mogelijk zonder sponsoren of sponsoracties, Onze dank gaat uit naar de sponsoren van deze week en we hopen dat er meer sponsoren aan ons gaan denken

Wilt u meer informatie over Parelfair kijk dan eens op onze website www.parelfair.nl.  Indien u vrijblijvend opgenomen wilt worden op onze gastenlijst kunt u zich melden bij Herman Donders, hfjdonders@home.nl.