uitgelicht

Nobelprijswinnaar Ben Feringa in Tiliander Oisterwijk


Halverwege het seizoen organiseert de Culturele Kring – in samenwerking met de Gemeente Oisterwijk – de jaarlijkse Adriaen Poirters Lezing. Deze lezing is altijd openbaar en dus ook toegankelijk voor niet-Kringleden.

Prof. Dr. Ben Feringa

Ben Feringa (1951) heeft de Nobelprijs voor de Scheikunde 2016 toegekend gekregen. Feringa is sinds 1988 hoogleraar organische chemie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij wordt gezien als  een van de beste wetenschappers van dit moment, zowel in Nederland als mondiaal gezien. Zijn onderzoekprestaties zijn zo uitzonderlijk dat hij algemeen gezien wordt als één van de meest creatieve en productieve chemici ter wereld. Op verschillende terreinen van de chemie heeft hij doorbraken weten te bewerkstelligen, zoals op het gebied van organische synthese, de katalyse, de supramoleculaire chemie en de nanotechnologie.

De lezing van Ben Feringa is bij te wonen op dinsdag 12 december om 20.00 uur in Tiliander. Entreeprijs voor leden € 10,-. Entreeprijs voor niet-leden € 15,- Klik hier voor het bestellen van kaarten.