Care Inn

Koninklijke onderscheiding voor Thieu Bruurs uit Moergestel


Burgemeester Hans Janssen heeft woensdagmorgen in Moergestel een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Thieu Bruurs.

Thieu Bruurs ontvangt de onderscheiding uit handen Burgemeester Hans Janssen (Foto: Masja Vlaminckx)

Dhr. Bruurs werd verrast tijdens een buitengewone bestuursvergadering van Stichting Vrienden van Sint Jan met een Koninklijke Onderscheiding tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Bruurs was vanaf 1980 bestuurslid en raads- en commissielid voor het CDA in Moergestel. Raads- en commissielid was hij tot 1990 en bestuurslid tot 1997. Van 1987 – 2017 was de heer Bruurs medeoprichter, penningmeester en plaatsvervangend voorzitter van Schaatsclub De Vennen. Naast de bestuurstaken voor Schaatsclub De Vennen waren de activiteiten van de heer Bruurs: schaats- en mountainbike trainingen verzorgen en de organisatie van schaatskampen en clubkampioenschappen. In het kader van de Landinrichting De Hilver zorgde hij voor de aanleg van een natuurijsbaan. Hij was de oprichter van een mountainbike club en organisator van diverse schaatstoertochten op het Kolkven en van skeelertochten.

De Mariakapel aan de Moergestelseweg (Foto: Jan Jonker).

De heer Bruurs is van 2007 tot heden binnen Stichting Vrienden van St. Jan Moergestel actief als penningmeester en beheerder van de Mariakapel en penningmeester van de evenementen Moergestel Kerstdorp, Tour de la Moer en Moergestel op z’n Paasbest en project Oekra├»ne. Van 2009 tot heden zet de heer Bruurs zich in voor het onderhoud van het wandelknooppuntennetwerk Oisterwijk/Moergestel. De onderhoudsgroep zorgt voor het onderhoud, behoud en uitbreiding van het wandelnetwerk in de omgeving van Oisterwijk.

De heer Bruurs is van 2018 tot heden bestuurslid bij de seniorenvereniging Oisterwijk/Moergestel namens Moergestel. Hij behartigt de belangen van Moergestel en dan met name op het gebied van de zorg voor voldoende seniorenwoningen in de gemeente Oisterwijk.