Care Inn

Pasteltekeningen van dier en mens in De Verdieping Moergestel


Dorien Harden exposeert in november pasteltekeningen van dier en mens in De Verdieping Moergestel.

Kunst met dieren, en bijbehorende fabels, een werk van Dorien Harden.

Onder de titel ‘Krokobil, en andere fladderende fabels’ volgt er een boek; ‘Pasteltekeningen van dier en mens’ is de titel van de expositie van de Moergestelse kunstenares die haar werken toont in Galerie De Verdieping aan het Sint Jansplein 5 in Moergestel, op 18 – 19 – 25 – 26 november van 11.00 tot 17.00 uur. De expositie omvat 50 pasteltekeningen van voornamelijk dieren, realistisch, surrealistisch, soms maatschappij kritisch. Ook worden portretten en enkele landschappen weergegeven. Voor pastel in rijkelijk groot en ongebruikelijk formaat.

Tegelijkertijd wordt op 17 november haar Fabelboek gelanceerd. ‘Dit betreft 9 fabels die allen door mijzelf geïllustreerd zijn. Het merendeel van de werken hangt tijdens de expositie aan de wand. De titel is: ‘Krokobil’ en andere fladderende fabels. Zo doen zij dat! De hoofdrolspelers zijn zonder uitzondering dieren. Allemaal hebben ze menselijke eigenschappen, zijn ze net als wij, wezens met eigenaardigheden, onhebbelijkheden en verlangens. Ze doen domme dingen of hebben zwaktes zoals onzekerheid, maar ook humor, vrolijkheid en verdriet. Gaandeweg komen ze vaak op fabelachtige wijze tot diepere inzichten.’ De fabels zijn volgens de auteur ‘meestal geschikt voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen, gezien de soms absurde situaties’.