uitgelicht

Zijn ICT-bedrijven in de groei in Nederland? *


Wist je dat Nederland bekend staat als een van de meest digitale landen ter wereld? De technologische innovatie van ons kikkerlandje en de sterke infrastructuur hebben de basis gelegd voor een goed opgeleide beroepsbevolking en een florerend ICT-landschap. Maar zijn ICT-bedrijven in Nederland echt in de groei? Hieronder hebben we nader gekeken naar enkele interessante trends en prognoses om tot een solide antwoord te komen.

Historische groei

Wat betreft de digitale infrastructuur in Nederland, zijn er de afgelopen decennia aanzienlijke investeringen gedaan. Het resultaat is een van de snelste internetverbindingen ter wereld, die de basis vormen voor de groei van technologie-startups en gevestigde ICT-bedrijven.

Met name in steden als Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven heeft de snelle groei van technologiebedrijven de afgelopen jaren zich in een rap tempo voortgezet.

Start-ups en Innovatie

Het ICT-vermogen in diverse Nederlandse steden heeft ertoe geleid dat ze broedplaatsen zijn geworden voor innovatieve start-ups.

Dit is natuurlijk ook de overheid niet ontgaan – ze ondersteunen deze groei onder andere door middel van gunstige belastingmaatregelen, subsidies en het creëren van technologiehubs zoals de High Tech Campus in Eindhoven!

Toenemende vraag naar ICT-diensten

De wereld is alsmaar meer afhankelijk geworden van technologie, en de vraag is naar ICT-diensten in allerlei soorten taken is tegenwoordig ongekend.

Het maakt niet uit wat de grootte is van een bedrijf, ondernemingen in alle soorten en maten zijn op zoek naar manieren om hun processen te digitaliseren en te stroomlijnen. Het resultaat is een groeiende vraag naar diensten zoals cloudservices, cybersecurity, kunstmatige intelligentie en data-analyse.

Op zoek naar een ICT bedrijf Eindhoven of in een van de andere grote steden in Nederland? CT Groep helpt je graag verder. Bezoek de website voor meer informatie over de verschillende ICT-diensten die ze bieden.

Er is een toenemende vraag naar ICT diensten (Bron: Pexels.com).

Arbeidsmarkt en onderwijs

Een ander positief teken omtrent de groei in de ICT-sector is de constante vraag naar IT-professionals. Dit is niet alleen op te merken in de enorme toename van professionele IT-traineeships, maar ook Nederlandse universiteiten en hogescholen hebben hun ICT-opleidingen volop uitgebreid om aan deze vraag te voldoen.

Ondanks deze nieuwe mogelijkheid om aan de vraag te voldoen, overtreft de vraag naar IT-talent nog steeds het aanbod. Dit komt met name doordat de sector booming is en nog altijd in een groeifase verkeert.

Toekomstige prognoses

Er kan met een goede zekerheid gesteld worden dat de toekomst er rooskleurig uitziet voor ICT Nederland. De realiteit is dat ICT in onze gehele samenleving blijft evolueren, wat ertoe leidt dat bedrijven blijven zoeken naar manieren om efficiënter en innovatiever te worden.

De ICT-basis op hoog niveau die inmiddels is gelegd, zorgt ervoor dat Nederland zich positioneert als een toonaangevend digitaal knooppunt in Europa.

 

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer