ondernemers

Man aangereden tijdens opbouw Jaarmarkt Oisterwijk (Update)


Zondagmorgen rond 09:00 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een voertuig en een persoon op de kruising De Lind/ Balbian Versterlaan in Oisterwijk. De aanrijding vond plaats op het terrein van Jaarmarkt Oisterwijk.

Ambulance en politie op de Oisterwijkse Jaarmarkt.

De marktmeester reed volgens getuigen met zijn voertuig de man aan. De man viel op de grond en had enorme pijn bij zijn heup. Politie en ambulance kwamen met spoed ter plaatse. Omstanders verleenden eerste hulp. Vervolgens ging de marktmeester verder met zijn werkzaamheden; hij bleef niet bij de plaats van het ongeval.

‘Een chaos was het vanmorgen’ zo beschrijven verkopers en omstanders. Een verkoper stond vanaf vanmorgen 6.00 uur op de markt en had om 9.00 uur ‘nog geen artikel op de plank kunnen uitstallen’, zo liet hij weten.

Hulpverleners

Tijdens de hulpverlening van de ambulancemedewerkers besloten verkeersregelaars dat het verkeer gewoon van en op de markt kon rijden. Een auto ging rakelings langs de voet van de ambulancemedewerker af. Een omstander die hier iets van zei werd verbaal luid aangesproken door de verkeersregelaars, dat deze zich niet mocht bemoeien met hun werk; de auto’s moesten van hen immers de markt op om de spullen te lossen.

Doorgang

De ambulance kon niet tot aan het slachtoffer komen. De doorgang werd geblokkeerd door een op de stoep geparkeerd voertuig.

Politie

De aangereden man is met onbekend letsel aan zijn heup afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie heeft de marktmeester elders op de markt aangesproken en onderzoekt de zaak.

Jaarmarkt Oisterwijk wordt ieder jaar georganiseerd door vrijwilligers van Showband Taxandria; deze zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Update 16 augustus 2023, uitleg van het gebeuren volgens de marktmeester (klik hier).