uitgelicht

Partij Van Beers: zet inwoners centraal in toekomstig begrotingsproces


In de raadsvergadering van 8 juni j.l. heeft fractievoorzitter van Beers een belangrijke stap gezet om inwoners actief te betrekken bij het begrotingsproces. Haar voorstel om te onderzoeken hoe inwoners betrokken kunnen worden bij het begrotingsproces, biedt kansen om samen met hen beter financiële beslissingen te nemen die aansluiten bij de behoeften en wensen van de gemeenschap.

Hoewel een ander voorstel, om af te zien van onderzoek naar een rondweg door de Waterhoefstraat en ’t Stokske in Moergestel en de Blankemansweg opnieuw als voorkeurslocatie aan te duiden, helaas geen meerderheid haalde, waren er andere voorstellen waar van Beers succesvol samenwerkte met andere partijen. 

Moergestel
Een voorbeeld van succes is om meer duidelijkheid over de voortgang en stand van zaken over het verkeersplan Moergestel te krijgen. Dit diende van Beers in samen met PGB. De rondweg Blankemansweg is onderdeel van het verkeersplan. Dit voorstel werd unaniem aangenomen en zal bijdragen aan duidelijkheid over de ontwikkelingen op verkeersgebied in Moergestel en mogelijkheden om bij te sturen waar dit nodig blijkt.

Inclusief Oisterwijk
Het idee om een inclusief Oisterwijk verder te ontwikkelen, ingediend samen met PrO en D66, werd unaniem aangenomen door de raad. Dit betekent dat er gezamenlijk wordt ingezet op gelijke kansen en participatie van alle inwoners, ongeacht achtergrond, seksuele voorkeur, genderidentiteit of beperkingen. Het bevorderen van een inclusieve samenleving is een belangrijk streven, omdat iedereen gelijk is en dezelfde kansen verdiend, aldus van Beers.

Tot slot werden ook de fietsknelpunten in de gemeente Oisterwijk aangepakt. Van Beers diende samen met PrO een voorstel in om verkeerstechnische knelpunten structureel aan te pakken. Dit voorstel werd eveneens unaniem aangenomen. Door te investeren in verbetering en fietsvriendelijke infrastructuur, wordt het gebruik van de fiets gestimuleerd en draagt dit bij aan een duurzame, veilige en gezonde gemeente.

Al met al was het een succesvolle avond voor fractie van Beers. Door gezamenlijke inspanningen heeft de raad richting gegeven aan het college om samen verder te bouwen aan een mooie toekomst voor de inwoners van de gemeente Oisterwijk. 

Contact

Fractie van Beers staat altijd open om het gesprek aan te gaan met jou. Wil jij iets met ons delen? Dat kan via social media (Raadslid Inge van Beers), mail naar imjvanbeers@live.nl of bel op 06-34037979. 

 

Tot ziens in onze mooie gemeente!

 

Bron: Fractie Van Beers

Meer politiek- en gemeentenieuws

Bovenstaande bericht is door de politieke partij geplaatst op hun website. Oisterwijk Nieuws verspreid deze berichten automatisch, om u op de hoogte te houden van hun politieke standpunten. Alle partijen die hiertoe de mogelijkheid bieden worden getoond.

Meer politiek- en gemeentenieuws leest u in het thema Gemeente (klik!)