ondernemers

Beeldbank Oisterwijk: Jeugdimkerclub Oisterwijk bij Waku Waku, 1994


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Eefje Brouwers, destijds lid van de jeugdimkerclub. (Bron: Beeldmateriaal KRO)

Peter van Ravesteijn initieerde en organiseerde in de jaren 1991 t/m 1998 in Oisterwijk een jeugdimkerclub. Jongeren maakten kennis met het houden van bijen en deden behalve dat een massa kennis op over het belang van bijen bij het kweken van gewassen. Voor het bestuiven van veel planten zijn deze insecten immers onontbeerlijk.

Het KRO-programma Waku Waku pikte de bijzonderheid van het bestaan van dit initiatief op en nodigde de jeugdimkerclub uit in de KRO-studio. Er volgde een interessante rondleiding, gastvrij onthaal met uitgebreide lunch en kennismaking met vele studiogasten. En daarna natuurlijk de opnames voor het KRO-natuurprogramma Waku Waku. Eefje Brouwer en Maarten Puntman vertegenwoordigden de jonge enthousiaste cursisten voor de camera. Eefje stond destijds met haar tien jaren bekend al de jongste Nederlandse imker.

Eefjes opa Wim van de Wouw verleende indertijd ruimte om enkele bijenkasten te plaatsen op Kievitsblek. De beelden die later in het programma werden gebruikt werden daar twee weken ervoor geschoten door een KRO-cameraploeg.

 

 

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk