uitpunt

Mooie circusherinneringen bij Il Grigio Haaren met nieuwe show Allora


In de nieuwe show gaan Luca en Lotte logeren bij oma Jet, waar zij een deur ontdekken die naar oma’s rommelzolder leidt. Hier vinden zij bijzondere attributen, welke uit het circusverleden van oma afkomstig blijken te zijn. Gaandeweg de show ontdekken ze oma’s waardevolle circusherinneringen. Op wat voor ideeën zal dit hen brengen?

Een collage van de diverse acts bij Il Grigio in Haaren.

De show wordt afgetrapt met een groot gevoel voor evenwicht door artiesten die kunnen lopen op een bal, gevolgd door fietsen op één wiel. Ze gaan zelfs de hoogte in. De artiesten van de hoelajump beloven er met hun hoepels een vurige show van te maken!

Terug van weggeweest: de Cascadeurs; deze krachtpatsers zullen de zaal verrassen als komisch trio. De jongste artiesten die voor het eerst in de piste staan, vertederen met gespannen en enthousiaste gezichten en de mooiste piramides. Ook de Rigoletto’s, de clowns van Il Grigio, ontbreken natuurlijk niet. Zij zijn dit jaar in het ziekenhuis… Als dat maar goed gaat!

Vanaf oktober oefenen de artiesten gedreven aan één of meer acts waarin zij zich vaak al 5, 10 of nóg meer jaren bekwamen. Zij staan in de piste zij aan zij met de debuterende artiesten. Juist die combinatie in ervaring zorgt ieder jaar weer voor nieuwe en creatieve ideeën.

Ook de klassieke circusnummers zoals jongleren met handen én voeten, trapeze, acrobaten, trampoline artiesten, goochelen, tissue-act en koorddansen zijn van de partij. Dit alles wordt voorzien van professioneel licht, geluid en de meest schitterende kleding om de stralende artiesten in het middelpunt te zetten.

Jong en oud zal gedurende een 2 tot 2½ uur durende show (inclusief pauze) met een grote glimlach en een open mond van verbazing op het puntje van hun stoel zitten. Kom je ook?

Al 62 jaar

In 1961 werd Il Grigio opgericht door de toenmalige dorpspastoor. Lang had hij gezocht naar een originele vrijetijdsbesteding voor de Haarense jeugd. De oproep ‘wie wil er clown worden?’ bleek een succes. Maar, met artiesten alleen is er nog geen circus. Dus schoten ouders te hulp. Ontwerpen van kostuums, timmeren, lassen, schilderen, er was voor iedereen genoeg te doen. De rest is geschiedenis: een geschiedenis waar Il Grigio trots op is! Het is dan ook niet voor niets dat de show jaarlijks door ruim 10.000 mensen wordt bezocht!

Lage prijzen

Il Grigio draait geheel op de vrijwillige medewerking van vele enthousiaste mensen. Daardoor zijn zowel de toegangsprijs, als ook de prijzen van drankjes en versnaperingen laag. Let op: In tegenstelling tot voorgaande jaren werkt Il Grigio vanaf 2023 niet meer met rangen. De entree voor een kind t/m 12 jaar bedraagt €10,- en vanaf 13 jaar (incl. volwassene) €12,-. T/m 2 jaar is entree gratis.

Reserveren

Il Grigio presenteert ALLORA dagelijks van 22 juli tot en met 6 augustus om 14.00u. De show is te bewonderen in de circusaccommodatie aan de Bossebaan 5b in Haaren. Naast de middagvoorstellingen presenteert Il Grigio vier extra voorstellingen. Op dinsdag 25 juli en dinsdag 1 augustus kun je naar een extra ochtendvoorstelling om 10.00 uur. Op donderdag 27 juli en donderdag 3 augustus is er een extra avondvoorstelling om 19.00 uur.

Parkeren is gratis. Om teleurstellingen te voorkomen, wordt reserveren aangeraden.

Online reserveren kan vanaf 22 juni via www.ilgrigio.nl!

Telefonisch reserveren is mogelijk vanaf woensdag 19 juli via telefoonnummer 0411 – 62 12 15.

 

Meer informatie op www.ilgrigio.nl. Of volg Il Grigio via Facebook: Il Grigio – jeugdcircus en Instagram: jeugdcircusilgrigio.