Care Inn

Intents en Trinitas voetbal zetten Oisterwijk op internationale kaart


wat ze gemeen hebben? Beide beginnen met ‘Int…’

Het wordt een drukte van jewelste in Oisterwijk. Intents Festival en de toernooien van vv Trinitas Oisterwijk zetten Oisterwijk (en Nederland) op de kaart. In het eerste weekend van juni wordt Oisterwijk overspoeld door tienduizenden bezoekers van Intents Festival die afkomstig zijn uit de hele wereld. Maar de weekenden vóór en ná Intents beloven ook druk te worden in ons dorp. Dan vinden namelijk de internationale jeugdvoetbaltornooien van vv Trinitas Oisterwijk plaats.

Vorig jaar organiseerde de club 16 toernooien in de leeftijdscategorieën U7 t/m U19. Hieraan namen 136 ploegen deel. Voor dit jaar werd de focus meer gelegd op de jongere jeugd. Qua aantal toernooien deden ze een stapje terug (15 in plaats van 16). Maar qua aantal teams werd er ‘een schepje’ bovenop gedaan (176 ploegen in plaats van 136).

De toernooikalender ziet er als volgt uit:

Zaterdag 27 mei Ladies Day
Meisjes U11
Meisjes U12/U13 (8 tegen 8)
Meisjes U12/U13 (11 tegen 11)
Meisjes U14/U15

Zondag 28 mei
Jongens U13
Jongens U14/U15

Zaterdag 10 juni
Jongens U7
Jongens U8
Jongens U9
Jongens U10 prestatief
Jongens U10 recreatief

Zondag 11 juni
Jongens U11 prestatief
Jongens U11 recreatief
Jongens U12 prestatief
Jongens U12 recreatief

Trinitas over hun toernooi:

De shirtjes hangen klaar!

Het eerste weekend gaan we relatief rustig beginnen. Op Ladies Day ontvangen we 32 ploegen uit 8 verschillende landen (Nederland, België, Duitsland, Engeland, Ierland, Schotland, Wales en Frankrijk). Ieder toernooi heeft 8 deelnemers, zij spelen allemaal 7 poulewedstrijden. Sommige deelnemende clubs kennen we al jaren (bijvoorbeeld KSV Oud-Turnhout uit België, K.S.V. 12 uit Frankrijk en Tallaght Town AFC uit Ierland). Maar we hebben ook nieuwkomers als Giffnock Soccer Centre uit Schotland, Pompey in the Community uit Engeland en BFC uit Bussum.

Op zondag 28 mei gaan we verder met de toernooien voor jongens U13 en jongens U14/U15. Aan beide toernooien door 12 ploegen mee. Ze spelen eerst 5 poulewedstrijden om daarna af te sluiten met een kruisfinale en finale. Ook op deze dag hebben we teams uit 8 verschillende landen. Basford United FC U15 uit Engeland (voorheen bekend als Vernon Colts AFC en Nottingham Royals FC) komt al sinds 2017 hun kunsten in Oisterwijk vertonen. Maar ook KV Bonheiden uit België, KF Ardhmëria uit Kosovo en Broughton Super Saints JFC uit Wales zijn oude bekenden. Enkele nieuwe clubs die zich hebben aangemeld zijn vv Woudenberg uit Nederland, KFC Witgoor Sport uit België, TuS Düsseldorf-Nord uit Duitsland, Kinsley Boys FC uit Engeland en APM Metz uit Frankrijk.

Vervolgens nemen we vanwege Intents verplicht een weekje rust om daarna de jongste jeugd te gaan ontvangen. Op zaterdag 10 juni komen maar liefst 72 ploegen naar Sportpark D’n Donk. 1/3 deel daarvan, dus 24 ploegen, gaan spelen bij de U7 (verdeeld in een rood en een blauw toernooi). De andere 4 toernooien hebben ook 12 deelnemers. Bij de U10 hebben we voor het eerst onderscheid gemaakt in een prestatief toernooi en een recreatief toernooi. We hopen daarmee monsteruitslagen, zoals we die in het verleden nog wel eens zagen, zoveel mogelijk te voorkomen.

De 5 (of eigenlijk 6 omdat we 2 U7-toernooien hebben) toernooien hebben allen eenzelfde opzet. Eerst 5 poulewedstrijden en daarna een kruisfinale en finale dus 7 gegarandeerde wedstrijden voor ieder team (ongeacht de resultaten in de poulefase).

Bijzonder is wel om te vermelden dat we zelfs bij de U7 (met spelers die geboren zijn in 2016 en dus nog best jong zijn) erin geslaagd zijn teams uit meerdere landen te contracteren. De ploeg Ynysygerwn FC U7, voor het gemak afgekort tot Ynys U7, komt vanuit Wales overvliegen voor een dagje voetbal. De andere ploegen komen uit Frankrijk, Duitsland, België en Nederland.

Bij de toernooien voor de U8 t/m U10 (met 48 teams uit 8 verschillende landen) wordt het een weerzien van bekende gezichten. KSV Oud-Turnhout, Lentezon Beerse, Koninklijke Noorse en Koninklijke Vlug Vooruit uit België, Blau Weiß Huckarde en Lohausener SV uit Duitsland, Tallaght Town AFC uit Ierland, Cliftonville FC uit Noord-Ierland, St Cadocs uit Schotland, US Cheminot Avion uit Frankrijk en JSV uit Nieuwegein, allen hebben ooit geproefd van ons internationale voetbalfestival en besloten om terug te keren voor een nieuwe editie.

Enkele nieuwkomers dit jaar zijn vv Spirit uit Ouderkerk aan den IJssel, SKL Doorslaar en Simikos uit België, Dülkener FC, SC Leverkusen en SG Bornim uit Duitsland (waarvan de laatste ruim 650 kilometer gaat reizen per auto), Kent Football Academy FC uit Engeland, Glentoran uit Noord-Ierland en Olympique Lievin uit Frankrijk.

Op zondag 11 juni gaan we de toernooi 4-daagse afsluiten met de U11 en U12. Ook in deze categorieën hebben we onderscheid gemaakt in prestatief en recreatief in de hoop zo gelijkwaardig mogelijke toernooien te organiseren. Ieder toernooi bevat 12 teams die 5 poulewedstrijden, een kruisfinale en finale gaan spelen.

De 48 deelnemers zijn afkomstig uit 7 verschillende landen. De hierboven reeds genoemde clubs zijn veelal ook in deze toernooien vertegenwoordigd. Enkele voor ons nog onbekende clubs zijn VVSB, FC Binnenmaas en sv Fortuna Wormerveer uit Nederland, Visé BMFA, SV Wondelgem, K. St. Elen en Royal Jumet Sport Club uit België, SV Westfalia Rhynern en SuS 09 Dinslaken uit Duitsland, LEO FC, Reddish North End en AFC Monton uit Engeland en FC Seclin, AS Beauvais Oise en Us Pérenchies uit Frankijk.

Het beloven 4 interessante maar ook intensieve dagen te worden. De nadruk tijdens de toernooien zal worden gelegd op fair play en respect. Hopelijk beseffen alle betrokkenen dat het gaat om jeugdvoetbaltoernooien op amateurniveau en niet om de Champions League of het Wereldkampioenschap. Winnen is leuk maar wel op een sportieve en faire manier.

Om dit element nog meer te benadrukken, zal in ieder toernooi ook een sportiviteitsprijs worden uitgereikt welke bepaald wordt door de scheidsrechters. Hierdoor hebben ook de teams die niet bovenaan de ranglijst eindigen de kans om met de grootste beker van het toernooi naar huis te gaan.

Ons Sportpark, wat er al fantastisch uitzag, zal tijdens de toernooien worden verfraaid met een paar bijzondere items welke mogelijk zijn gemaakt door een zeer genereuze bijdrage vanuit de Verloterij waarvoor een enorme dank. Een uitgebreider artikel hierover volgt nog na de toernooien. Maar een paar voorbeelden zijn diverse spandoeken en een 2-tal Skymasters. En de vrijwilligers worden aangekleed met bijzonder fraaie polo’s in de kleuren zwart (scheidsrechters), donkerblauw (bar/catering) en rood (toernooiorganisatie, secretariaat en fotografen/videografen).

U bent uiteraard van harte welkom op Sportpark D’n Donk tijdens de internationale voetbaltoernooien van vv Trinitas Oisterwijk.

Let the games begin !!