uitpunt

15 Jaar Oisterwijk Nieuws met Roland Smulders


Roland Smulders vertelt over zijn ondertussen 7-jarige ervaring als vrijwilliger bij Oisterwijknieuws.nl

28 mei is het exact 15 jaar geleden dat Oisterwijknieuws.nl werd geregistreerd. 15 jaar die zonder de vele helpers onmogelijk haalbaar zou zijn geweest. Het zijn vrijwilligers die foto’s en films maken, historici die helpen met informatie, natuurliefhebbers, website techneuten, mensen met juridische kennis, ondernemers die een deel van hun promotiebudget gunnen, medewerkers van de gemeente die ons van informatie voorzien, column schrijvers, 112 verslaggevers, vaste tipgevers, organisaties die ons voorzien van informatie of vragen beantwoorden, enkele trouwe donateurs, betrokken inwoners die meedenken in ontwikkelingen en vernieuwingen.

Nog los van alle organisaties die hun persberichten toesturen, bestaat alleen deze groep van helpers al uit ongeveer 80 mensen, met inzet die varieert van enkele keren per jaar, tot een paar keer per week. Een aantal van hen vertellen komende weken over hun ervaringen en voldoening:

Roland Smulders

Roland Smulders

Mijn naam is Roland Smulders. Ik ben al ruim zestig jaar Oisterwijker in hart en nieren. Als schrijver heb ik een aantal romans en korte verhalen afgeleverd, maar mijn echte passie is toch het in columns beschouwen van wat ik om mij heen zie gebeuren. Een column is wat mij betreft geslaagd als hij bij de lezer een reactie oproept. Dat mag iets zijn van instemming, totale afkeuring of gewoon er toch nog eens over na willen denken. Liever ‘die kerel is helemaal knots’ dan ‘het zal allemaal wel’. En als er dan ook nog wat mensen zijn die het wel aardig vinden zo’n boekje van mij in de kast te hebben staan, vind ik het helemaal geweldig.

Toen mij werd gevraagd of ik er wat voor voelde eens per week een column te plaatsen in Oisterwijk Nieuws, waarbij de focus lag op Oisterwijk en alles wat daarmee in verband valt te brengen, had ik niet lang nodig om de uitdaging aan te gaan. Voor mij is het een mooie manier met mijn stukjes veel meer mensen te bereiken. Tenslotte is het toch dat resultaat waarvoor een schrijver zoveel moeite doet.

Roland Smulders

Klik en lees meer over 15 Jaar Oisterwijk Nieuws met om de paar dagen een volgende