ondernemers

Gemeente start mogelijk nieuwbouw woningen aan Temepliersweg Haaren


Het college (burgemeester en wethouders) heeft besloten om een stuk grond in de hoek Tempelierwsweg – Holleneind te gaan bestemmen voor woningbouw.

Mogelijke woningbouwlocatie Tempeliersweg Haaren (Bron: Gemeente Oisterwijk).

De grond is van de gemeente, en grenst aan de bebouwde kom van Haaren. Omdat er veel woningen nodig zijn wil de gemeente deze locatie geschikt gaan maken voor woningbouw. Voor de verkenning van de ruimtelijke en programmatische inpasbaarheid hebben de gemeente Oisterwijk en de ontwikkelingsmaatschappij Ruimte voor Ruimte hiervoor gezamenlijk een gebiedsvisie opgesteld. Op grond van deze gebiedsvisie acht het college het moment nu daar om de status als potentiële woningbouwlocatie te bekrachtigen én in samenwerking met de ontwikkelingsmaatschappij Ruimte voor Ruimte de stedenbouwkundige kaders en uitgangspunten verder uit te werken. De provincie ziet de locatie als ‘afweegbaar’ en de gemeente gaat nu over tot het opstellen van een voorkeursmodel.

Het plangebied, opgespannen tussen Holleneind en Tempeliersweg kan gebruikt worden met behoud van de Tempeliershoeve, moestuin Cello en waterberging. Daaromheen kunnen 50 tot 60 woningen gerealiseerd worden met zoals men dat nu inschat 35% goedkoop/sociaal, 40% middelduur (