ondernemers

Oisterwijkse kanovereniging naar Frankrijk


Vorige week ging kanovereniging Oisterwijk op trainingsweekend naar een aangelegd parcours in Sault-Brénaz ter hoogte van Lyon. Dit parcours bestaat uit een wildwater tracé parallel aan een stuwdam, met een camping er direct naast. Ideaal om wildwater technieken te oefenen.

In het wilde water van Frankrijk.

De eerste vaar sessie van het weekend was wat onwennig. De ervaren leden begonnen met een instructie hoe de verschillende stromingen het beste benadert konden worden. Al snel kon iedereen zijn weg vinden op de rivier. Daan, een van de minder ervaren kanoërs in de groep geeft aan; “Dit weekend heb ik heerlijk gevaren, het ging steeds beter. Steeds kon ik nog net iets sneller, nog iets wilder en weer omslaan, om toch nog net niet te kunnen eskimoteren op het wilde water. Het puntje van de boot van een ander kon soms de redding brengen. En weer met de boot op de nek terug naar boven lopen om het parcours nog keer te varen. Oh wat was het leuk. Steeds wilde ik moeilijkere stukken proberen te varen om uiteindelijk, helaas, weer om te slaan. Vlug het water uit rennen achter mijn kajak aan om deze onderin bij de Rhône pas te pakken kunnen krijgen, wat een avontuur, actie en spanning. Ik kreeg er steeds meer energie van. De laatste middag gingen we echt knallen. We zijn zeker nog 3 keer van het baantje naar beneden gegaan. Vooruit, achteruit en ondersteboven. Alle mogelijke manieren heb ik wel meegemaakt. Ik kan je vertellen stenen geven niet mee, maar ik ben buiten een paar blauwe plekken er heel van gekomen.” Een uitgebreid verslag van het trainingsweekend vind je op: www.kvoisterwijk.nl.

Lijkt het je leuk om ook een keer te kanoën? Maar dan wel wat rustiger in Oisterwijk. Op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli kun je mee doen met de kano2daagse. Of doe een keer mee met de training op dinsdag of vrijdag avond. Voor meer informatie stuur een email naar: info@kvoisterwijk.nl