ondernemers

Bezoekers genoten van bijzondere vrijheidsmiddag in Bibliotheek Oisterwijk


Een waardevolle vrijheidsmiddag in de Bibliotheek Oisterwijk op 5 mei.

Bezoekers genieten van de vrijheidssoep.

De Bibliotheek Oisterwijk was op deze dag een van de ruim 500 locaties in het Koninkrijk waar een vrijheidsmaaltijd georganiseerd werd. De vrijheidsmaaltijden zijn een initiatief van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Op deze bijeenkomsten wordt stilgestaan bij de waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten. Een belangrijk doel om onder de aandacht te blijven houden en de reden voor de Bibliotheek om hieraan mee te doen.

De middag werd geopend met een toespraak van burgemeester Hans Janssen. Daarna werd de gratis soep met stokbrood en een drankje opgediend en kon men aan de hand van gesprekskaartjes met elkaar in gesprek over vrijheid. Na de maaltijd volgde een indrukwekkende lezing van Jos Denissen over de Holocaust naar aanleiding van zijn boek ‘Der Übermensch’. Een bijzondere middag wat ook bleek uit de uitgesproken waardering van de bezoekers en hun erkenning van het belang van vrijheid. En zoals Jos in zijn boek signeerde: ‘Dit moet verder verteld worden’.

Speciaal bedankt de Bibliotheek de Stichting Sociaal Huis Oisterwijk, VSO Verenigde Senioren Oisterwijk, Brownies & downieS Oisterwijk, Tiliander, Gemeente Oisterwijk en natuurlijk aan de vrijwilligers.