Care Inn

Beeldbank Oisterwijk: Gerard Verhoeven en Piet van den Meijdenberg


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Gerard Verhoeven en Piet van den Meijdenberg werkend aan hun maquette van de Petruskerk-torenspits. (Bron: LOVO)

Deze maand is het 25 jaren terug dat de torenspits van de Petruskerk door brand verwoest werd. Daar gaat u ongetwijfeld via diverse kanalen nog meer van vernemen de komende weken. In dit item een aan de brand gerelateerd onderwerp!

Kort na de oorlog namen Gerard Verhoeven en Piet van den Meijdenberg als timmerman en loodgieter ’n jaar lang vele herstelwerkzaamheden op zich aan o.a. de toren van de Petruskerk in Oisterwijk.

Vanuit dit werk deden zij veel kennis op over de constructie. Na de brand in 1998 vonden zij elkaar terug, bouwend aan ’n miniatuurreconstructie en de geschiedenis levend houdend door hun boeiend relaas richting LOVO’s Gerard Koek die er ’n mooie reportage van samenstelde.

Huiver mee bij de foto waar ’n jonge, acrobatische Piet van den Meijdenberg nét onder het haantje op de torenspits -62 meter hoog…- z’n werk aan het doen is!

 

 

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk