uitpunt

Scholen voor gezond eten op bezoek bij Oisterwijkse molenaars


Vanaf april kunnen de scholen weer op bezoek bij de Kerkhovense molen in Oisterwijk; het scholenproject “gezond eten van de molen” gaat weer van start.

Scholen kunnen op bezoek bij de Kerkhovense Molen in Oisterwijk).

Het project gaat over granen en de verwerking daarvan. Kinderen krijgen uitleg over de herkomst van een deel van ons voedsel, in dit geval brood en aanverwante artikelen (pannenkoeken, pizza’s etc.) Het project bestaat uit een bezoek aan de molen en graanschuur. Hier wordt de weg uitgelegd van het graan naar meel. Verder een korte impressie van de duurzaam geteelde oude granen die zij samen met lokale boeren (Vereniging Groen Boer en Doen) en het Brabants Landschap verbouwen op een akker bij kasteel Nemerlaer.

De kinderen krijgen te zien hoe het graan geschoond wordt in de graanschuur met behulp van een oude graanreiniger en er wordt uitleg gegeven over het maalproces in de molen. De rondleidingen en de uitleg zijn gericht op groep 5-6. Het bezoek duurt 1 tot 1,5 uur. De scholen in de gemeente Oisterwijk worden uitgenodigd om een gratis bezoek te plannen in de periode van 01 april t/m 15 december. Voor extra informatie of het plannen van een bezoek kan er contact opgenomen worden met Toon den Boer: den.boer@ziggo.nl