Care Inn

Muziekvereniging Concordia op bezoek in Moergestel


Muziekvereniging Concordia uit Berkel-Enschot en Oudenbossche Harmonie zijn 16 april om 14.00 uur te beluisteren in Den Boogaard Moergestel.

Kom genieten van dit uitwisselingsconcert.

De muzikanten laten u genieten van onder andere U2 en bekende Ierse en Schotse volksliederen. Daarnaast zal de Oudenbossche Harmonie voor het eerst hun concoursstukken ten gehore brengen. Er is geen kaartverkoop, want de entree is gratis! Dus loop gezellig binnen en geniet deze zondag van een heerlijk stukje muziek!

Concordia begon in 1934. Sinds het ontstaan van de vereniging hebben zij een rijke historie opgebouwd in hun eigen dorp, en daarbuiten. Natuurlijk is de vereniging door de jaren heen veranderd. Waar Concordia begon als fanfare, is de vereniging uitgegroeid tot een bloeiende muziekvereniging met momenteel twee mooie orkesten. Ze blijven meebewegen met de uitdagingen van de huidige tijd en zetten daar vol ambitie op in.

De vereniging Oudenbossche Harmonie kent momenteel ook twee orkesten, en is ontstaan na een fusie in 1940 van de harmonieën EENDRACHT (1834) en PHILOCALIA (1917). De vereniging is begiftigd met de Koninklijke Erepenning. De harmonie staat momenteel onder de muzikale leiding van Koert Dirks en komt uit in de 3de divisie. Iedereen, jong en oud, kan opgeleid worden tot muzikant door de professionele docenten.