uitgelicht

Lezing over natuur in Oisterwijk


Willem Corstiaans geeft op 24 april om 14.30 uur een lezing over de Oisterwijkse natuur in Huiskamer De Inloop, Kerkstraat 48 in Oisterwijk.

Beleef de natuur vanaf een stoel…

Cultuur en Beleef is een activiteit speciaal voor mensen, die geïnteresseerd zijn in thema’s als geschiedenis, kunst, reizen, natuur, religie etc op de laatste maandagmiddag van de maand. Het kan gaan over lokale onderwerpen maar ook bredere maatschappelijke thema’s, komen aan bod. Ook de gastsprekers komen uit Oisterwijk maar soms ook van verder weg.

In deze lezing nodigt Willem ons uit om mee te gaan met zijn boswandeling. Aardige bijkomstigheid; wij mogen zittend deelnemen. Hij neemt ons mee door het Oisterwijkse bos, waar hij uitleg geeft over de verschillende soorten bomen, de watervogels en allerlei vissen, die in onze vennen voorkomen. Een waar vogelparadijs is het hier ook, waarbij hij het verschil probeert aan te geven tussen een vrouwtjes-, en mannetjesvogel en jongen. Het Oisterwijkse bos is uitermate geschikt om dit alles aan natuur te ontdekken. Dankzij Natuurmonumenten, die al het nodige heeft gedaan om dit alles voor ons te bewaren en te onderhouden, kunnen wij generatie lang hiervan genieten.

 

Gaat u mee op ontdekkingstocht door het bos? De kosten bedragen 2 euro inclusief koffie/thee. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Inlooppunt coördinator Sandra Wouters via 013-5286440 of 06-17163091.