Care Inn

Alzheimer Café Oisterwijk over dementie op jonge leeftijd


De volgende Alzheimer Café bijeenkomst staat gepland op dinsdag 18 april. Het thema dat besproken wordt is ‘Dementie op jonge leeftijd’.

Gastspreker is Ineke van Rooij, zorgadviseur en casemanager jonge mensen met dementie bij De Wever. We spreken van een dementie op jonge leeftijd wanneer de eerste verschijnselen zich voor het 65ste levensjaar voordoen. Het grootste verschil tussen dementie op latere leeftijd en op jonge leeftijd zit hem in de levensfase waarin mensen ziek worden. Mensen met dementie op jonge leeftijd vervullen op dat moment nog een zeer actieve rol in de maatschappij.

Ineke zal op 18 april vertellen hoe zij als casemanager jonge mensen met dementie begeleidt en adviseert tijdens het traject van aanvraag voor zorg tot inzet van passende zorg. Uiteraard is er na de pauze voldoende ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over dit thema.

Kom luisteren en meepraten bij het Alzheimercafé

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, jong en oud, voor familieleden, vrienden, hulp en dienstverleners en andere belangstellenden. Lotgenoten kunnen heel veel voor elkaar betekenen, zij herkennen wat de ander meemaakt, en wat dit voor hem of haar betekent. De ondersteuning die de aanwezigen elkaar geven is van zeer grote waarde, en de aanwezigen gaan dan ook met een voldaan gevoel naar huis.

Inloop vanaf 19.30 uur. Duur programma van 20.00 – 22.00 uur. Locatie De Coppele, Prunusstraat 69, Oisterwijk. Aanmelden is niet nodig.

 Meer over dementievriendelijk Oisterwijk

DTZ logo low