Care Inn

35.000 bezoekers genieten van Rebirth Festival Haaren


Rebirth Festival staat bekend als het eerste Hardstyle festival in het seizoen; steevast begin april. Afgelopen weekend genoten 35.000 bezoekers van ‘hun’ muziek.

Rebirth Festival is deels binnen in grote tenten (Foto: LOVO).

Vanaf vrijdagmiddag stroomde de bezoekers vanuit alle windstreken het festivalterrein binnen voor drie dagen feest. Een aantal van hem kwamen en gingen dagelijks; anderen verbleven op de speciaal voor dit festival aangelegde camping. Hier en daar zorgde dit voor een rood streepje op Google Maps, maar door de verkeersregelaars en diverse routes werden de enorme verkeersstromen verspreid en in goede banen geleid. Alle op weg naar een weekendje Hardstyle; elektronisch klinkende muziek met veelal het snellere 150 Beats per minuut.

Paul Francken (LOVO) in gesprek met DJ Arie Westgeest ofwel MC Barricade uit Oisterwijk (Foto: LOVO).

Op het terrein (zie video onder) langs de N65 tussen Haaren en Helvoirt konden de bezoekers genieten van meerdere DJ’s, die zowel afwisselend als tegelijk hun kunsten en smaken vertoonden vanaf meerdere podia. Buiten enkele aanhoudingen en enig geluidsoverlast (daarover later meer) is het festival in een goede sfeer verlopen. Een sfeer die de lokale omroep vanaf onder andere het VIP-dek heeft vastgelegd, waarvan hieronder en op de foto’s alvast een klein voorproefje; de uitzending met ook interviews met enkele DJ’s volgt later.