uitgelicht

Wandelen mee in natuurgebied Kerkeindse Heide Moerggestel


De eerste dinsdag van de maand wandeling is op 7 maart om 9.30 uur en start bij knooppunt 10 aan de Pijnendijk in Moergestel.

De groepswandeling op 7 februari bij het Galgeven in Moergestel (Foto: Ludo Claessen).

Op dinsdag 7 maart gaan weer een mooie wandeling maken deze keer in de Kerkeindse Heide. Het gebied is een ontginnings- en natuurgebied en ligt tussen de snelweg A58 en het Wilhelminakanaal. De wandeling begint om 9.30 uur bij knooppunt 10 aan de Pijnendijk. (Verbinding tussen Heuvelstraat en Eindhovenseweg). Hier is ook de mogelijkheid om te parkeren. Vanaf de parkeerplaats zie je in de verte de trappistenabdij Koningshoeven liggen. Deze abdij is ook bekend vanwege het bier La Trappe.

De Kerkeindse Heide was oorspronkelijk een heidegebied dat in het begin van de 20e eeuw werd ontgonnen. Het gebied werd beplant met naaldhout, maar enkele heidegebieden zijn bewaard gebleven. Een deel van het gebied is eigendom van de Stichting Brabants Landschap. De wandeling loopt over een uniek gebiedje met heidestruiken en gaat hierna dwars door het bosgebied naar het Wilhelminakanaal. Aan de overkant van het kanaal kun je het vakantiepark Beekse Bergen zien liggen. We lopen ca 0,6 km over het fietspad langs het kanaal, soms zie je allerlei vogels zoals ganzen en futen, vervolgens verlaten we het kanaal en lopen aan de rand van het bos en akkers terug naar de Pijnendijk naar het vertrekpunt waar we weer terug kunnen kijken op een heerlijke wandeling. De wandeling is ongeveer 7 kilometer lang er wordt rustig gewandeld, er zijn enkele rustpauzes en er is alle ruimte voor sociale contacten. Aanmelden vooraf is niet nodig. Wil je meer informatie over de maandelijkse groepswandeling of wil je de routekaart van deze wandeling ontvangen, stuur dan een mail aan: pgelden@gmail.com.