Care Inn

Verkiezingen mogelijk belemmerd door stakingen openbaar vervoer


Gemeente Oisterwijk laat weten dat er voor 15 maart, de dag dat u kunt gaan stemmen voor de Waterschappen, de Provinciale Staten en indirect voor de Eerste Kamer, stakingen in het streekvervoer zijn aangekondigd. Dit kan mogelijk de weg naar de stembus belemmeren.

Stemmen kan op veel plekken in de buurt (Foto: Joris van der Pijll)

Bekend is dat een groot deel van de stemgerechtigde inwoners niet gaat stemmen. Het is daarom van belang de eventuele drempel tot stemmen zo laag mogelijk te maken. Het is dan ook logisch dat iemand die extra moeite moet doen om in het stemlokaal te komen, eerder zal afhaken dan iemand die snel even binnenloopt op weg naar bijvoorbeeld het werk of de boodschappen.

De gemeente adviseert mensen die afhankelijk zijn van openbaar vervoer en biedt zo nodig hulp aan: ‘Vraag familie, vrienden of buren of het mogelijk is om mee te rijden. Je kunt ook iemand machtigen om jouw stem uit te brengen. Op de achterkant van je stempas lees je hoe dat werkt. Mocht dit niet lukken, laat het ons dan weten via 013-5291311.’