uitgelicht

Partij PRO deelt ‘maai me niet’ bordjes uit voor meer biodiversiteit


Om de bijen, vlinders, vogels en andere diertjes in onze gemeente een boost te geven heeft PRO zogenaamde ‘maai me niet’ bordjes gemaakt. Met deze ludieke bordjes roept PRO de gemeente op om minder te maaien. Goed voor de biodiversiteit en een gezonde leefomgeving!

Natuurvriendelijke bordjes

De bordjes zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar groeipapier (met inheemse zaden). Inwoners kunnen deze plaatsen in voortuin, geveltuin, groenstrook of boomspiegel om op die manier paardenbloemen, madeliefjes en andere bloeiers te behoeden voor te enthousiast maaien in de lente. Iets wat de afgelopen jaren helaas nog te vaak het geval was. Dit tot grote frustratie van vele inwoners die juist genieten van al die (wilde) bloemetjes en bijtjes.

Alles om herstel van biodiversiteit

Dat biodiversiteit steeds serieuzer wordt genomen bleek op 22 maart jongstleden tijdens de drukbezochte GHO-conferentie ‘Alles om herstel van biodiversiteit’, georganiseerd door de samenwerkende B-teams van Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk. Daar werd al toegezegd dat Oisterwijk het maaibeheer gaat aanpassen en dus minder vaak, later in het jaar en gefaseerd de bermen gaat maaien. Goed nieuws voor de insecten, maar daarmee ook voor de leefomgeving en gezondheid van onze inwoners.

Hoe kom ik aan zo’n bordje?

Wil je 100% zeker zijn dat jouw geveltuintje, ingezaaide berm of zorgvuldig aangeplante boomspiegel behouden blijft? Neem dan contact met ons op voor zo’n leuk bordje. We hebben er genoeg op voorraad, maar op is op. Mail naar: guy.de.kort@pro-oisterwijk.nl

Fractie PRO

 

 

Het bericht PRO deelt ‘maai me niet’ bordjes uit voor meer biodiversiteit verscheen eerst op PRO Oisterwijk.

Meer politiek- en gemeentenieuws

Bovenstaande bericht is door de politieke partij geplaatst op hun website. Oisterwijk Nieuws verspreid deze berichten automatisch, om u op de hoogte te houden van hun politieke standpunten. Alle partijen die hieraan meewerken worden getoond.

Meer politiek- en gemeentenieuws leest u in het thema Gemeente (klik!)